Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 14. 15:58

Hivatalos megjelenési dátumot kapott a Windows 8.1

Bejelentette a Microsoft, mikor érkezik a Windows 8.1. A Windows 8-at futtató számítógépekhez ingyenes frissítésként érkező rendszer terjesztése október 17-én kezdődik, ekkor kerülnek a boltokba a Windows 8.1 dobozos verziók, és az operációs rendszerrel előre telepített számítógépeket is ekkortól árusítják a kereskedők.

HIRDETÉS

Egy blogbejegyzésben adta hírül a Microsoft, hogy október 18-án kezdődik meg a Windows 8.1 frissítés terjesztése a Windows Store-on keresztül. A pontos dátum új-zélandi idő szerint október 18. hajnali 0:00 óra, ami Magyarországon október 17-én délután 13:00 órát jelent. Ahogy már korábban is írtuk, a Windows 8.1 ingyenes frissítésként elérhető minden Windows 8-at futtató gépre, a letöltés pedig a Windows Store-on keresztül történik. A július végén kiadott előzetes verziót nem lehet a véglegesre frissíteni, csak az alkalmazások újratelepítésével.

Tóth András, a Microsoft Magyarország üzletágvezetője a HWSW-nek elmondta: az új operációs rendszert nem csak online frissítésként lesz elérhető, hanem dobozos termék formájában is. A Windows 8.1 ebből a szempontból különbözni fog a Windows 8-tól, amelynek a kiskereskedelmi forgalomba kerülő "dobozos" változata csak upgrade licencet tartalmazott, vagyis telepítéséhez és használatához egy korábban már megvásárolt, jogtiszta Windows-verzióra volt szükség.

A Windows 8.1 licencelési szempontból "teljes verzió" lesz, vagyis a megvásárlása önmagában elegendő a telepítéshez és használathoz, nem kell hozzá korábbi Windows. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a dobozos Windows 8.1 drágább lesz mint a dobozos Windows 8, a pontos árat azonban egyelőre nem hozta nyilvánosságra a cég - a legutóbbi "teljes verziós", dobozos Windows, a Windows 7 Home Premium 229 euróba került, a Professional változat pedig 309 euróba.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A boltok polcaira kerülő doboz jól megkülönböztethető lesz a Windows 8-től: más lesz a csomagolás színe, és persze az operációs rendszer verziószáma is eltérő lesz rajta. A dobozos Windows 8 kiskereskedelmi értékesítése a készlet erejéig továbbra is zajlik, de aki ezt a változatot veszi meg, az is jogosult természetesen a Windows 8.1 ingyenes letöltésére és használatára - persze továbbra is él a megkötés, hogy ez csak upgrade licenc.

A Windows 8.1-gyel előre telepített gépek forgalmazása október 18-án kezdődik majd, mondta el Tóth András. Ezek egy darabig egyszerre lesznek polcon a Windows 8-as masinákkal, míg azok el nem fogynak, de a régebbi verzióra ingyen telepíthető a Windows 8.1 frissítés, így egy Windows 8-as géppel sem jár rosszabbul senki a Windows 8.1-eshez képest, ha a hardver amúgy azonos.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 07:00

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.