Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Javítja a Xerox a karaktercserés WorkCentre gépeket

Gálffy Csaba, 2013. augusztus 23. 11:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Súlyos hibát fedezett fel egy felhasználó a Xerox nagy multifunkciós eszközeiben, amelyek hajlamosak felcserélni egyes karaktereket a dokumentumokban. A gyártó a botrány kipattanása után azonnal nekifogott a javítás kidolgozásának, az első szoftverfrissítések már elérhetőek.

hirdetés

Kiadta a karaktercserélési hibára készült szoftveres javítást a Xerox. Az első körben néhány családhoz készült el a frissítés, a jövő hétre azonban az összes érintett modell javítható lesz. A Xerox állítása szerint gőzerővel dolgoztak a probléma elhárításán, a javítás elkészülte és a validáció után pedig az első eszközökre már elérhető a frissítés.

Ahogy azt korábban a HWSW is megírta, egyes Xerox multifunkciós modellek a másoláshoz túl agresszív tömörítési algoritmust, a JBIG2-t használnak. A botrány kipattanásakor még úgy tűnt, hogy csak a legalacsonyabb, "normal" minőségnél jön elő a probléma, de a Xerox mérnökei szerint a két magasabb finomság mellett is előfordulhat karaktercserélődés, amely így független a beállításoktól.

Fedezd fel az apró hibát! Vagy hibákat.

A Xerox közleménye szerint a karakterfelcserélési hiba néhány feltétel együtt járása esetén jöhetett elő, problémás (apró betűtípust használó, korábban már másolt, esetleg piszkos, rossz minőségű, nehezen olvasható) dokumentumok esetén. Ugyan a gyártó szerint a hiba kifejezetten ritkán reprodukálható, a most kiadott javítás az esélyét is megszüntetni a karakterek felcserélésnek, mivel más tömörítési algoritmust használ. Ennek mellékhatása, hogy a keletkező szkennelt dokumentumok valamivel nagyobb méretűek lesznek - figyelmeztet a gyártó.

A szoftverfrissítés első körben a gyártó ConnectKey, WorkCentre 75xx és 57xx, valamint a ColorQube 93xx sorozathoz érhető el a Xerox oldaláról. A többi érintett modellcsalád, a ColorQube 92xx és több más WorkCentre számára jövő héten készül el a javítás. A gyártó szerint az oldalon található lista az összes, a hibás modellt listázza, a cég egyéb termékei, például népszerű Phaser sorozat nem érintett.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!