Szerző: Bodnár Ádám

2013. június 5. 17:34

Így érkezik a Windows 8.1

Már tudjuk, hogy június 26-án érkezik a Windows 8.1 első nyilvános előzetese, és azt is tudjuk, hogy a végleges frissítés ingyenesen letölthető lesz minden Windows 8 és Windows RT felhasználó számára. a héten zajló TechEd konferencián végre az is kiderült, hogyan.

A Microsoftot szorosan követő blogger, Mary Jo Foley beszámolója szerint a TechEd konferencián egy külön előadás foglalkozott a Windows 8.1 frissítéssel. A Microsoft Watch blog szerint amikor megjelenik a frissítés előzetese (2013. június 26.), a Windows 8 és RT felhasználók értesítést kapnak a Windows Update-en keresztül, hogy a Windows Store-ból letölthető az előzetes. Aki ki szeretné próbálni az új szoftvert, a Windows Store-on keresztül elérheti frissítést

Aki feltelepíti az előzetest, ugyanilyen értesítésből szerezhet tudomást a végleges változat megjelenéséről, amelyet szintén a Store-ból lehet majd letölteni. Az előadás alapján a végleges Windows 8.1 frissítés telepítését követően az összes appot újra kell majd telepíteni, bár azt a blogbejegyzés nem részletezi, hogy ez vajon csak a Metro/Modern, vagy a desktop alkalmazásokra is igaz-e (frissítés: Windows 8 esetében az asztali alkalmazásokat is újra kell telepíteni). Sajnos ugyanez lesz a helyzet akkor is, ha egy tesztelő inkább visszaváltana Windows 8.1 előzetesről a korábbi Windows 8-ra.

02:08:07
 

Watch Microsoft show off Windows 8.1 build 9415 during TechEd 2013 Day 1

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az alkalmazások újratelepítésére szerencsére nem lesz szüksége azoknak, akik nem vesznek részt a tesztprogramban. Ők is a Store-ból érhetik majd el a Windows 8.1 frissítést, írja a blog, de ennek telepítése után minden alkalmazás, adat és beállítás változatlanul megmarad a Windows 8-ból.A frissítés nincs senkire sem rákényszerítve, bárki dönthet úgy, hogy nem telepíti a Windows 8.1-et, ennek feltehetően egyetlen következménye lesz mindössze, mégpedig az, hogy a Microsoft termékpolitikája értelmében Windows 8-hoz hamarabb szűnik meg a terméktámogatás mint a 8.1-hez - igaz, a dátum elég távoli ma még, 2018. januárban szűnik meg a Windows 8 "mainstream" support.

Az előadásból az is kiderült, hogy a Windows 8.1 kevesebb helyet foglal majd a Windows 8-nál, a fejlesztők ugyanis igyekeznek kigyomlálni belőle minden felesleget, rég nem használt kódokat vagy drivereket, ideiglenes állományokat, valamint reszelnek az NTFS tömörítésen is. A Windows 8.1 előzetes verziójának telepítéséhez 4 gigabájt szabad háttértár-kapacitás lesz szükséges.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról