Szerző: Bodnár Ádám

2013. június 05. 17:34:00

Így érkezik a Windows 8.1

Már tudjuk, hogy június 26-án érkezik a Windows 8.1 első nyilvános előzetese, és azt is tudjuk, hogy a végleges frissítés ingyenesen letölthető lesz minden Windows 8 és Windows RT felhasználó számára. a héten zajló TechEd konferencián végre az is kiderült, hogyan.

HIRDETÉS

A Microsoftot szorosan követő blogger, Mary Jo Foley beszámolója szerint a TechEd konferencián egy külön előadás foglalkozott a Windows 8.1 frissítéssel. A Microsoft Watch blog szerint amikor megjelenik a frissítés előzetese (2013. június 26.), a Windows 8 és RT felhasználók értesítést kapnak a Windows Update-en keresztül, hogy a Windows Store-ból letölthető az előzetes. Aki ki szeretné próbálni az új szoftvert, a Windows Store-on keresztül elérheti frissítést

Aki feltelepíti az előzetest, ugyanilyen értesítésből szerezhet tudomást a végleges változat megjelenéséről, amelyet szintén a Store-ból lehet majd letölteni. Az előadás alapján a végleges Windows 8.1 frissítés telepítését követően az összes appot újra kell majd telepíteni, bár azt a blogbejegyzés nem részletezi, hogy ez vajon csak a Metro/Modern, vagy a desktop alkalmazásokra is igaz-e (frissítés: Windows 8 esetében az asztali alkalmazásokat is újra kell telepíteni). Sajnos ugyanez lesz a helyzet akkor is, ha egy tesztelő inkább visszaváltana Windows 8.1 előzetesről a korábbi Windows 8-ra.

2:08:07

Watch Microsoft show off Windows 8.1 build 9415 during TechEd 2013 Day 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

Az alkalmazások újratelepítésére szerencsére nem lesz szüksége azoknak, akik nem vesznek részt a tesztprogramban. Ők is a Store-ból érhetik majd el a Windows 8.1 frissítést, írja a blog, de ennek telepítése után minden alkalmazás, adat és beállítás változatlanul megmarad a Windows 8-ból.A frissítés nincs senkire sem rákényszerítve, bárki dönthet úgy, hogy nem telepíti a Windows 8.1-et, ennek feltehetően egyetlen következménye lesz mindössze, mégpedig az, hogy a Microsoft termékpolitikája értelmében Windows 8-hoz hamarabb szűnik meg a terméktámogatás mint a 8.1-hez - igaz, a dátum elég távoli ma még, 2018. januárban szűnik meg a Windows 8 "mainstream" support.

Az előadásból az is kiderült, hogy a Windows 8.1 kevesebb helyet foglal majd a Windows 8-nál, a fejlesztők ugyanis igyekeznek kigyomlálni belőle minden felesleget, rég nem használt kódokat vagy drivereket, ideiglenes állományokat, valamint reszelnek az NTFS tömörítésen is. A Windows 8.1 előzetes verziójának telepítéséhez 4 gigabájt szabad háttértár-kapacitás lesz szükséges.

a címlapról