Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 9. 09:28

Több fontos Xbox One szolgáltatás is fizetős lesz

Fizetős lesz a Microsoft új generációs játékkonzoljának, az Xbox One-nak a legtöbb online szolgáltatása, illetve egyes új, a korábbi generációknál nem elérhető funkciókat is csak Xbox Live Gold tagággal lehet majd igénybe venni. A Sony is szigorít a PS4-gyel.

Több bevételre számíthat mind a Microsoft, mind pedig a Sony az új generációs játékkonzolokon igénybe vett szolgáltatások után, mivel az összes online funkció kihasználásához mindkét játékgép esetén szükség van egy előfizetéses hozzáférésre. A Microsoft a hét közepén frissítette weboldalát azzal a táblázattal, mely megmutatja, hogy az új Xbox One konzol mely szolgáltatásait lehet majd elérni Xbox Live előfizetéssel.

A friss táblázatból többek közt kiderül, hogy az Xbox One felhasználóknak - akárcsak az Xbox 360 tulajoknak - mindenképpen rendelkezniük kell Xbox Live előfizetéssel abban az esetben, ha online többjátékosos módban akarják összemérni tudásukat ismerőseikkel, családtagjaikkal. Az előfizetésre szintén szükség lesz abban az esetben, ha a felhasználó különféle online, streamelt tartalmakat kíván elérni olyan szolgáltatásokon keresztül, mint a Netflix. Szintén kötelező lesz az előfizetés az Internet Explorer használatához.

Az Xbox One új online képességeinek nagy részéhez is Xbox Live előfizetés szükséges. Így például előfizetés nélkül nem működik a Game DVR funkció, amivel a játékosok felvehetnek és barátaikkal megoszthatnak ötpercnyi játékmenetet. Előfizetés kell továbbá a Skype videochathez és a OneGuide szolgáltatáshoz, mely az ismerősök tartalomfogyasztási szokásait analizálva kínál streaming tartalmakat megtekintésre.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A Microsoft mellett a Sony is több pénz kíván keresni a konzolokhoz fejlesztett online szolgáltatásokból. A japán gyártó júniusban jelentette be, hogy a PS4-nél az online többjátékosos üzemmód esetében szükség lesz a PlayStation Plus előfizetésre - ezzel a vállalat versenytársához hasonlóan fizetőssé teszi az online játékot. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy a PS4 mely további online funkcióit lehet majd elérni kizárólag PlayStation Plus előfizetéssel. Az Xbox Live Gold tagság és a PlayStation Plus előfizetés egyaránt 15 ezer forintba kerül éves szinten, a háromhavi bérlet 5000 és 4500 forint a két cégnél.

Az új Xbox megjelenése bizonyos régiókban más szempontok révén is hozzájárul a Microsoft, illetve a kiadók bevételeinek növeléséhez: Az új játékkonzol DVD-olvasó helyett immár Blu-ray meghajtót tartalmaz, amit a jelenlegi állapotok szerint nem lehet feltörni, illetve a lemezeket nem lehet olyan olcsón másolni, mint az Xbox 360 DVD-ket. Ezzel a Microsoft a kalózkereskedelmet az új konzolnál teljesen kiiktathatja - ahogy tette a Sony a PS3 megjelenésével.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.