Szerző: Hlács Ferenc

2013. augusztus 9. 09:45

Drágább vizekre evez az új Sony soundbar

Az otthoni filmnézés és zenehallgatás, vájt fülű szerelmeseinek szánja a Sony legújabb hangsugárzóját, a HT-ST7 soundbart, amivel a szűkösebb nappalikba akar minőségi hangzást vinni.

Bár a japán gyártó eddig főként az olcsóbb két-háromszáz dolláros soundbar hangszórók területén mozgott, most úgy gondolta, a jobb minőségért a vásárlók hajlandók ezer dollárral mélyebben a pénztárcájukba nyúlni, a készülék ugyanis 1299 dolláros áron lesz elérhető, amiért cserébe a cég “valódi 7.1-es házimozi élményt” ígér.

Ez utóbbi enyhe túlzásnak hangzik, ám az tény, hogy a kompakt hangrendszer specifikációi figyelemre méltók, ráadásul ahhoz vezeték nélküli mélynyomó is társul, kettős mélysugárzóval megpakolva. Az alumínium házban érkező HT-ST7 hét különálló erősítővel kilenc hangszórót működtet, továbbá számos vezetékes csatlakozási lehetőséggel, többek között HDMI, ARC (Audio Return Channel), Toslink és analóg bemenettel, továbbá Bluetooth, illetve NFC párosítási funkcióval is ellátták, a hasonló képességekkel rendelkező okostelefonokról így egyetlen mozdulattal kezdődhet a zenelejátszás.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t?

A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t? A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

A Sony új terméke a digitális tömörítési formákkal sem áll hadilábon, ha vezeték nélkül, streamingen keresztül hallgatnánk az aktuális kedvenceket, legyen szó AAC vagy AptX kompresszióról, a szimulált surround hatásról pedig a DTS és a Dolby Digital technológiák gondoskodnak. A vállalat emellett a saját fejlesztésű "Sound Otimizer" funkciót is beépítette termékébe, amely filmnézés közben hivatott kiküszöbölni a gyakori "a robbanás nagyon hangos, de a szöveget nem hallom" problémát, a hangszínszabályzó automatikus igazításával. A HT-ST7 egy apró LCD kijelzőt, valamint egy összecsukható távirányítót is kapott.

A gyártó már a tényleges kipróbálás előtt igyekszik meggyőzni az érdeklődőket a hangrendszer jó minőségéről, méghozzá Paul Ottoson hangmérnök nevével, aki a Pókember 2 vagy a Zero Dark Thirty stáblistájából lehet ismerős, és akit a soundbar “finomhangolására” kértek fel. A hangsugárzó szögletes formavilága a Sony legújabb termékeitől kölcsönöz, de a szórakoztatóelektronika piacán körbenézve egyértelmű, nem csak a japán gyártó követi a már-már retró trendet.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról