Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 7. 12:15

Biztonságosabb és közösségibb lett az új Firefox

Elérhetővé vált a Firefox webböngésző soron következő, 23-as verziója, mely a szokásos hibajavítások mellett új közösségi funkcióval is gazdagodott, valamint további lépéseket tesz a biztonságosabb böngészés érdekében.

HIRDETÉS

Az előre tervezett menetrendnek megfelelően elérhetővé vált a Firefox webböngésző legújabb, 23-as verziója, mely a szokásos biztonsági hibajavítások mellett a közösségi szolgáltatások könnyebb használatát és a böngészés biztonságának általános javítását ígéri egy-egy fejlesztés révén. Így új funkcióval bővült a megosztási funkció, valamint immár a Firefoxban is működik a mixed active content blokkolás.

Az új közösségi funkció a Firefoxba tavaly beépített Facebook toolbar mintájára épülő tartalommegosztási rendszerre építve egészíti ki a böngészőben megjelenő tartalmak megosztásának a lehetőségét. A Firefox-felhasználók a toolbarba épített eszköz segítségével mostantól sokkal könnyebbé vált a Facebook, Cliqz, Mixi és msnNOW szolgáltatásokra megosztani az éppen aktuálisan megtekintett webes tartalmakat.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az új Firefoxtól kezdődően a felhasználók elméletileg nagyobb biztonságban tudhatják magukat a böngészés során, a 23-as verziótól felfelé ugyanis a böngésző automatikusan tiltja a "mixed active content" elemeket, melyeket előszeretettel használnak támadók kártékony kódok távoli futtatásához. A böngésző az elemek tiltásáról értesítést küld a felhasználónak, aki aztán eldöntheti, hogy a tiltást fenntartja, vagy kizárólag az adott oldalra vonatkozóan megszünteti. A Mozilla a fenti változtatás mellett a Firefox 23-ban összesen 13 biztonsági sebezhetőséget javított ki, ebből négy kapott kritikus besorolást.

Az asztali Firefox 23-mal egy időben szokás szerint elérhetővé vált a böngésző androidos verziója is, melynek minket érintő legfőbb újdonsága, hogy immár magyar nyelvű lokalizációt is tartalmaz. Az új verzióban emellett megújult a kezdőképernyő és az RRS-olvasó is. A Firefox 23 új verziói elérhetők a Mozilla letöltési oldaláról, illetve a Google Play Store-ból.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 15:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.