Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 7. 12:15

Biztonságosabb és közösségibb lett az új Firefox

Elérhetővé vált a Firefox webböngésző soron következő, 23-as verziója, mely a szokásos hibajavítások mellett új közösségi funkcióval is gazdagodott, valamint további lépéseket tesz a biztonságosabb böngészés érdekében.

Az előre tervezett menetrendnek megfelelően elérhetővé vált a Firefox webböngésző legújabb, 23-as verziója, mely a szokásos biztonsági hibajavítások mellett a közösségi szolgáltatások könnyebb használatát és a böngészés biztonságának általános javítását ígéri egy-egy fejlesztés révén. Így új funkcióval bővült a megosztási funkció, valamint immár a Firefoxban is működik a mixed active content blokkolás.

Az új közösségi funkció a Firefoxba tavaly beépített Facebook toolbar mintájára épülő tartalommegosztási rendszerre építve egészíti ki a böngészőben megjelenő tartalmak megosztásának a lehetőségét. A Firefox-felhasználók a toolbarba épített eszköz segítségével mostantól sokkal könnyebbé vált a Facebook, Cliqz, Mixi és msnNOW szolgáltatásokra megosztani az éppen aktuálisan megtekintett webes tartalmakat.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az új Firefoxtól kezdődően a felhasználók elméletileg nagyobb biztonságban tudhatják magukat a böngészés során, a 23-as verziótól felfelé ugyanis a böngésző automatikusan tiltja a "mixed active content" elemeket, melyeket előszeretettel használnak támadók kártékony kódok távoli futtatásához. A böngésző az elemek tiltásáról értesítést küld a felhasználónak, aki aztán eldöntheti, hogy a tiltást fenntartja, vagy kizárólag az adott oldalra vonatkozóan megszünteti. A Mozilla a fenti változtatás mellett a Firefox 23-ban összesen 13 biztonsági sebezhetőséget javított ki, ebből négy kapott kritikus besorolást.

Az asztali Firefox 23-mal egy időben szokás szerint elérhetővé vált a böngésző androidos verziója is, melynek minket érintő legfőbb újdonsága, hogy immár magyar nyelvű lokalizációt is tartalmaz. Az új verzióban emellett megújult a kezdőképernyő és az RRS-olvasó is. A Firefox 23 új verziói elérhetők a Mozilla letöltési oldaláról, illetve a Google Play Store-ból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról