Szerző: Bodnár Ádám

2013. július 30. 14:36

Nem szűnik meg a Digital Reality, de az IG Online-t törölték

A napokban több médium is megírta, hogy megszűnt az ország egyik legrégebbi játékfejlesztő cége, a Digital Reality. A vállalat hivatalos közleménye szerint a megszűnés nem igaz, de a játék, amin dolgoztak, kukába került és egyelőre a folytatás is kérdéses.

Nem szűnik meg a Digital Reality, az ország egyik legrégebbi játékfejlesztő cége, derül ki a társaság mai közleményéből. Igaz, a következő Imperium Galactica játék munkálatait felfüggesztették

Az MTI-hez eljuttatott kommüniké szerint nem anyagi okai voltak a projekt törlésének, Peller András ügyvezető igazgató szerint szakmai okok álltak a háttérben - a munka állítólag nem haladt a kívánt ütemben. Ezek alapján nem igazak azok a korábbi értesülések, amelyek szerint a Digital Reality tulajdonosa, a Docler Holding elzárta volna a pénzcsapot és nem akarta tovább finanszírozni a folytatást, a valóság az, hogy a csapat tagjai "dobták be a törölközőt". "A Digital Reality kizárólag a projekt munkálatait állította le, a cég nem szűnik meg, a folytatásról a tulajdonosok megkezdték a tárgyalásokat" - adta hírül a cég.

A Digital Reality első nagy dobása a Reunion nevű űrstratégia volt, amelyet még Amnesty Design néven adott ki a csapat Amigára és PC-re. A játékot a nemzetközi sajtó jól fogadta, amiből a cég következő projektje, az Imperium Galactica is busásan profitált. Elődjéhez hasonlóan ez is űrstratégiai játék volt, ami az összetett játékmenet mellett legalább annyira emlékezetes az átvezető filmekben nyújtott színészi alakításokról. Ezt követte az Imperium Galactica II (amit 2012-ben még iPadre is kiadtak), a két cím fejlesztéséről az IDDQD blog írt részletesen, megemítve, hogy az IG két részéből 1 milliónál is több példányt sikerült értékesíteni, ami a műfaj sajátosságait figyelembe véve hatalmas siker még nemzetközi szinten is. A játék még a BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) díját is megnyerte.

01:25
 

Ezredes lebaszások

Még több videó

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az IG sorozat következő részeit hiába várták a rajongók, a Digital Reality egy másik sci-fi stratégia, a Haegemonia sorozat fejlesztésének fogott neki, illetve egy II. világháborús stratégiai játékot is kiadott az ezredfordulót követően, amely az észak-afrikai hadszíntér páncélosütközeteit dolgozta fel (Afrika Korps vs. Desert Rats). Ez a szoftver már közel sem kapott olyan jó értékelést mint az IG II, folytatása, a D-Day pedig még ennél is rosszabb értékeket produkált a szaklapokban.

A csapat még idén tavasszal is gőzerővel dolgozott az Imperium Galactica sorozat következő részén, amely a tervek szerint egy IG univerzumban játszódó online multiplayer cím lett volna. Ez azonban a mostani állás szerint nem fog elkészülni, és egyelőre azt sem tudni, jön-e valaha másik játék a Digital Reality neve alatt. "Az Imperium Galactica fejlesztésén eddig dolgozó szakembereket lehetőség szerint a Docler cégcsoport kívánja a továbbiakban alkalmazni" - áll a közleményben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról