Szerző: Gálffy Csaba

2013. július 18. 16:49

Kiszáll a telefongyártásból az NEC

Az androidos okostelefonok sem mentették meg a hazai piacra koncentráló NEC-t, a Lenovo pedig végül kifarolt a hosszú tárgyalásokból. Maradnak a hagyományos eszközök, a szabadalmakat pedig igyekeznek értékesíteni.

Megszakadtak az NEC és a Lenovo közti tárgyalások a japánok okostelefonos részlegének vegyesvállalattá alakításáról. A Nikkei gazdasági napilap által megszerzett információk szerint a japánok az NEC Casio Mobile Communications vállalatban igyekeztek többségi részesedést eladni a Lenovónak, a tavaly óta folyó tárgyalások azonban nem vezettek eredményre.

A kiszivárgó tervek szerint most a japánok leállítják az okostelefonok veszteséges gyártását és ehelyett a hagyományos, "buta" modellekre fókuszálnak, illetve igyekeznek pénzzé tenni a felhalmozott szellemi tulajdont, szabadalmakat is. A cég alkalmazottjaira várhatóan nem vár elbocsátás, azokat a konszern más érdekeltségei szívják fel majd.

NEC Medias PP N-01D - Android alapokon.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az NEC, amely néhány éve a szolgáltatói rendelésekre gyártott készülékeivel még piacvezető volt a japán piacon, mára sokadrangú játékossá vált, részesedése pedig 5 százalék körülire zsugorodott, annak ellenére, hogy a cég időben fogadott az Android térnyerésére. Az említett NEC Casio Mobile Communications cégben érdekeltsége van a Hitachinak is a NEC és a Casio mellett. A közös vállalat az elmúlt években nem talált magára, eladásai összerogytak, annak ellenére, hogy az okostelefonos piac robbanásszerűen nőtt.

A Lenovo és az NEC a PC-gyártás területén igen sikeresen együttműködik, a két cég vegyesvállalatot alakított a Lenovo vezetése alatt. Az üzlet eredményeképp a Lenovo egy csapásra piacvezető lett a japán piacon. Valószínűleg ezt a modellt követte volna az okostelefonok gyártása is, a felek azonban az árban és a szellemi tulajdon sorsában nem tudtak kiegyezni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.