Szerző: Bodnár Ádám

2013. július 17. 09:27

iOS platformra is megjelent az Outlook

A Microsoft június végén adta ki az iOS-en futó Office-t, az Office Mobile for iPhone-nal Word, Excel és PowerPoint állományokat lehet megtekinteni és szerkeszteni, internetkapcsolat nélkül is. Most egy újabb Office klienset kapott az iOS, mégpedig az Outlookot.

Az Exchange Server és a cloudszolgáltatásként kínált Exchange Online is rendelkezik webes felülettel (Outlook Web Access vagy újabban Outlook Web App), amely böngészőben, de a telepített Outlookhoz nagyon hasonló felületen teszi elérhetővé a kommunikációs szerveren található leveleket, névjegyzéket és naptárat. A Microsoft most natív alkalmazásként is kiadta az Outlook Web Appot iOS-re, ezzel újabb szoftverrel bővült az Apple mobil platformján elérhető Office kliensalkalmazások köre.

A vállalat szerint a natív alkalmazás jóval többre képes mint a webes. Az első és legfontosabb különbség, hogy a telepített OWA internetkapcsolat nélkül is használható, a levelek elolvashatók, lehet rájuk válaszolni vagy újat írni - értelemszerűen a küldéshez netkapcsolat szükséges, a megírt levelek akkor mennek el, amikor az eszköz újra csatlakozik. Ugyanígy megtekinthetők a naptárbejegyzések és a névjegyzék is offline módban és szerkeszteni is lehet azokat. Az iOS nyitóképernyőn az alkalmazás ikonján láthatjuk, ha új levél érkezett, a szoftvert pedig hanggal is lehet irányítani, olvasható a hivatalos Office blogban.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A böngészős OWA-hoz képest a telepített app olyan extrákat tud mint az automatikus beléptetés, a push értesítések megjelenítése, a találkozókra és eseményekre figyelmeztetés az operációs rendszeren keresztül, valamint a névjegyzék szinkronizációja az eszköz sajátjával. Az Outlook Web Appból távolról törölhető az összes adat, ha az eszköz elveszik vagy ellopják, vagy ha a tulajdonos kilép a vállalattól.

Az iOS-en futó natív Outook Web App alkalmazást ingyen használhatja minden Office 365 előfizető, amelynek hozzáférése van az Exchange Online-hoz, de a Microsoft a tervek szerint hamatosan elérhetővé teszi azt a verzió, amely helyben telepített Exchange Serverrel is biztosítja ugyanezt a funkcionalitást. A programot az iTunes App Store-ból lehet letölteni és telepíteni, ezt követően az Office 365 azonosítót kell használni a belépéshez. A szoftver iOS 6 vagy újabb operációs rendszeren fut, a Microsoft a hardverkövetelmények között legalább iPhone 4S-t vagy iPad 2-t ír elő, a felhasználói felületet telefonhoz és tablethez külön igazította a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról