Szerző: Bodnár Ádám

2013. július 17. 09:27

iOS platformra is megjelent az Outlook

A Microsoft június végén adta ki az iOS-en futó Office-t, az Office Mobile for iPhone-nal Word, Excel és PowerPoint állományokat lehet megtekinteni és szerkeszteni, internetkapcsolat nélkül is. Most egy újabb Office klienset kapott az iOS, mégpedig az Outlookot.

Az Exchange Server és a cloudszolgáltatásként kínált Exchange Online is rendelkezik webes felülettel (Outlook Web Access vagy újabban Outlook Web App), amely böngészőben, de a telepített Outlookhoz nagyon hasonló felületen teszi elérhetővé a kommunikációs szerveren található leveleket, névjegyzéket és naptárat. A Microsoft most natív alkalmazásként is kiadta az Outlook Web Appot iOS-re, ezzel újabb szoftverrel bővült az Apple mobil platformján elérhető Office kliensalkalmazások köre.

A vállalat szerint a natív alkalmazás jóval többre képes mint a webes. Az első és legfontosabb különbség, hogy a telepített OWA internetkapcsolat nélkül is használható, a levelek elolvashatók, lehet rájuk válaszolni vagy újat írni - értelemszerűen a küldéshez netkapcsolat szükséges, a megírt levelek akkor mennek el, amikor az eszköz újra csatlakozik. Ugyanígy megtekinthetők a naptárbejegyzések és a névjegyzék is offline módban és szerkeszteni is lehet azokat. Az iOS nyitóképernyőn az alkalmazás ikonján láthatjuk, ha új levél érkezett, a szoftvert pedig hanggal is lehet irányítani, olvasható a hivatalos Office blogban.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A böngészős OWA-hoz képest a telepített app olyan extrákat tud mint az automatikus beléptetés, a push értesítések megjelenítése, a találkozókra és eseményekre figyelmeztetés az operációs rendszeren keresztül, valamint a névjegyzék szinkronizációja az eszköz sajátjával. Az Outlook Web Appból távolról törölhető az összes adat, ha az eszköz elveszik vagy ellopják, vagy ha a tulajdonos kilép a vállalattól.

Az iOS-en futó natív Outook Web App alkalmazást ingyen használhatja minden Office 365 előfizető, amelynek hozzáférése van az Exchange Online-hoz, de a Microsoft a tervek szerint hamatosan elérhetővé teszi azt a verzió, amely helyben telepített Exchange Serverrel is biztosítja ugyanezt a funkcionalitást. A programot az iTunes App Store-ból lehet letölteni és telepíteni, ezt követően az Office 365 azonosítót kell használni a belépéshez. A szoftver iOS 6 vagy újabb operációs rendszeren fut, a Microsoft a hardverkövetelmények között legalább iPhone 4S-t vagy iPad 2-t ír elő, a felhasználói felületet telefonhoz és tablethez külön igazította a gyártó.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.