Szerző: Gálffy Csaba

2013. július 9. 12:55

Augusztusra elkészül a Windows 8.1

Hivatalosan is megerősítette a Microsoft, a Windows 8.1 végleges verziója várhatóan augusztus végére készül el. Az ingyenes frissítésként is elérhető rendszer valamikor ez után lesz elérhető, pontos dátum egyelőre nincs.

Késő augusztusra éri el az RTM (release to manufacture, végleges kiadás) mérföldkövet a Windows 8.1 fejlesztése - jelentette be Tami Reller, a Windows-üzletág pénzügyi és marketingvezetője tegnap a Houstonban zajló Worldwide Partner Conference-en. A bejelentés egybevág a több mint egy évvel ezelőtt kiszivárgó terméktervekkel, amelyek nyár végére ígérték az új verzió fejlesztésének lezárását.

Az RTM mérföldkő a rendszer fejlesztésének teljes lezárását jelenti, a szoftver már ebben a formájában kerül a PC-gyártókhoz és számítógépekre telepítve végül a felhasználókhoz. A Windowst a különböző partnerek ezután vetik alá teljeskörű tesztelésnek, a hardverek, meghajtók kompatibilitását ellenőrzik, majd beindítják a gyártást. A folyamat jellemzően néhány hónapos átfutási idővel bír, így az augusztus végén véglegessé váló rendszer ideális esetben szeptember végén, de valószínűbb, hogy csak októberben kap helyet az új számítógépeken és válik általánosan elérhetővé (GA, general availability) kiskereskedelmi forgalomban.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az azonban továbbra is nagy kérdés, hogy digitális letöltésként, ingyenesen telepíthető Windows 8-frissítésként mikor lesz elérhető a 8.1. Egyes microsoftos források szerint a szoftverház nem fogja visszatartani a rajtjot és az RTM státusz elérést követően viszonylag gyorsan elérhetővé válik a frissítés.

A Windows 8.1 kiadási naptára szorosan követi a Windows 7 és Windows 8 esetében követett forgatókönyvet. A Windows 7 júliusra, a Windows 8 augusztus elsejére készült el, hivatalos forgalmazása pedig október 22-én illetve október 26-án indult (2009-ben illetve 2012-ben). Mivel a Windows 8.1 nem hoz akkora változást, mint a két korábbi főverzió, a néhány héttel kisebb az RTM és a GA közötti ablak könnyen tarthatónak tűnik.

A Windows 8.1 újdonságairól itt írtunk részletesen, a rendszer előnézeti kiadása a preview.windows.com oldalról tölthető el.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.