Szerző: Bodnár Ádám

2013. július 9. 15:57

Július 26: AIDA64 Sysadmin Day a Margitszigeten!

Méltatlanul kevés figyelmet kap az IT-szakemberek mindennapos munkája, a Sysadmin Day azonban jó alkalom arra, hogy a kollégák és főnökök kimutathassák megbecsülésüket a rendszerüzemeltető szakemberek iránt.

A rendszeradminisztrátorok, rendszerüzemeltető szakemberek, vagy ahogy egyszerűen hívjuk őket, rendszergazdák gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről nap mint nap, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldják a felmerülő technikai problémát - méghozzá azonnal, hiszen a munka nem várhat. És ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, hiszen alapvető elvárás az informatikával szemben, hogy folyamatosan működjön, ennek biztosításával nem nagyon lehet dicsőségre szert tenni.

A sysadminday.com már tizennégy éve dolgozik azon, hogy a rendszergazdák az általuk elvégzett feladathoz méltó megbecsülésben részesüljenek. 2000-ben elégelte meg egy amerikai rendszergazda, hogy már a titkárnőknek is van világnapjuk, miközben az egyre informatizáltabb cégek és szervezetek infrastruktúrájának működését biztosító szakembereknek még ennyi sem jut. Ted Kekatos így "létrehozta" az ünnepnapot amely a hozzá kapcsolódó weboldal révén fokozatosan világméretűvé nőtte ki magát. 2013-ban a hazai főnökök és kollégák már negyedszer tudják szervezett keretek között kimutatni megbecsülésüket, például azzal, hogy kora délután elengedik őket ünnepelni.

02:33
 

Sysadmin Day 2012 összefoglaló

Még több videó

Ilyen volt a Sysadmin Day 2012

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Computerworld, a PC World, a HWSW és a HUP szervezésében idén negyedszer Magyarországon is lesz szervezett Sysadmin Day, mégpedig a tavalyi rendezvénynek is helyt adó margitszigeti Holdudvarban. Az idei rendezvény főszponzora a népszerű szoftver- és hardverleltározó program, az AIDA64. 2012-ben több mint négyszázan ünnepelték szakmájukat, magukat és egymást, szórakoztak, informálódtak, pihentek vagy csak ittak egy pár sört a kollégákkal, barátokkal. Idén is a tavalyihoz hasonló kötetlen, de tartalmas programokkal várja a rendszerüzemeltető szakembereket a Sysadmin Day: biztosan lesz enni- és innivaló, szórakoztató és komoly program, a támogatóknak köszönhetően pedig a pavilonokban további játékok és ajándékok, valamint sör minden mennyiségben.

Az AIDA64 Sysadmin Day rendezvény 2013. július 26-án tartjuk (esőnap: 2013. augusztus 1.), az eseményre regisztrálni a hivatalos weboldalon lehet, ahol a program is megtekinthető. Kedvcsinálóként: íme a tavalyi rendezvényen készült képgaléria.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról