Szerző: Koi Tamás

2013. június 24. 14:01

Mégis a Vodafone-é lehet a legnagyobb német kábelcég

Most már szinte biztos, hogy a Vodafone Németország kezébe kerülhet Németország legnagyobb kábelszolgáltatója, a több mint 8,5 millió ügyféllel rendelkező Kabel Deutschland. A cégre a UPC tulajdonosa, a Liberty Global is pályázott, de a mobilszolgáltató végül túllicitálta az amerikai céget.

Mégis a Vodafone Németország szerezheti meg a Kabel Deutschlandot, ezzel a brit tulajdonú operátor helyi leányvállalata olyan, csomagolt ajánlatokkal bővítheti portfólióját, melyek telekommunikációs szolgáltatások szinte teljes választékát kínálják, a mobiltelefon-szolgáltatástól kezdve a tévészolgáltatásig. A két cég közti megállapodásra azután kerülhetett sor, hogy a mobilszolgáltató korábbi, 7,2 milliárd eurós vételi ajánlatát megtoldotta további 600 millió euróval.

A Kabel Deutschland potenciális felvásárlásával kapcsolatos első információk idén februárban kerültek először napvilágra, a Vodafone már ekkor tárgyalt a kábelszolgáltatóval egy pontenciális felvásárlás kapcsán. Szakértők akkor 6 milliárd euróra becsülték a 8,5 millió ügyféllel rendelkező kábelszolgáltató piaci értékét, melyre végül a tavasz végén tett először összegszerű felvásárlási ajánlatot a Vodafone. A 7,2 milliárd euróról szóló vételi ajánlatot azonban a Kabel Deutschland kevesellte, ám a tárgyalások folytatódtak a felek közt.


A Kabel Deutschland székháza

A vételár felveréséhez hozzájárulhatott, hogy időközben a szintén kábelszolgáltatásban érdekelt, a német piacon Unitymedia néven szolgáltatást üzemeltető Liberty Global (mely többek közt a magyar UPC tulajdonosa is) közölte, 7,5 milliárd eurót fizetne Németország legnagyobb kábelszolgáltatójáért. A Unitymedia és a Kabel Deutschalnd közt létrejövő üzlet ugyanakkor szakértők szerint a német versenyhivatal szemében komoly szálka lett volna, ellenben a Vodafone felvásárlási szándékával, ahol a piaci erőviszonyok nem borulnak fel, így nem sérülnek közvetetten fogyasztói érdekek.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Vodafone-nak mindenesetre éppen kapóra jön, hogy a Kabel Deutschland felvásárlása révén újabb szolgáltatásokkal tudja ellátni előfizetőit, illetve csomagolt szolgáltatásokat is kínálhat meglévő és új előfizetőinek. A túlszabályozott mobilpiac és a folyamatosan növekvő beruházáskényszer egyre több mobilszolgáltatót kényszerít arra, hogy új, lehetőség szerint vezetékes szolgáltatásokkal egészítse ki portfólióját, illetve kihasználja az összes rendelkezésre álló szinergiát.

A Vodafone-hoz hasonló, elsősorban mobilfókuszú távközlési multik ezzel javíthatják versenyképességüket az olyan, vezetékes és mobil infrastruktúrával egyaránt régóta rendelkező versenytársaikkal szemben, mint a Deutsche Telekom, a France Telecom vagy éppen a Telefónica.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.