Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 10. 22:31

Jövőbeli Intel processzorok: újabb alaplapcsere?

HIRDETÉS

Az iXBT LABS értesülései szerint az Intel Coppermine magra épülő következő processzorai (Coppermine-T és Tualatin) nem működnek majd a jelenlegi alaplapokban. Az ok igen egyszerű: a processzorok a jelenleginél is alacsonyabb, mindössze 1,2V feszültséget igényelnek.

A Coppermine-T processzorról még egy pár szó: ez tulajdonképpen egy átmenet a jelenlegi Coppermine és a 2001 harmadik negyedévében megjelenő Tualatin között, gyakorlatilag egy 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő Pentium III.

A Tualatin -a korábbi hírekkel ellentétben- eleinte mégsem 200, hanem 133 MHz-es rendszerórajelet használ majd. A processzor várhatóan 1,2 GHz sebességen startol.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.