Szerző: Hlács Ferenc

2013. június 5. 11:20

Acer: 8 hüvelykes Windows 8-as tablet

Előrendelhető az Acer Iconia W3, a vállalat első, Windows 8-cal érkező 8 hüvelykes tabletje. A készülék 32 és 64 gigabájtos változatban lesz kapható, méretesebb testvéreinél jóval kedvezőbb áron. A gyártó a Microsoft Office programcsaládot is mellékeli az eszközhöz.

Azok a pletykák, melyek szerint az Acer egy az eddigieknél kisebb és olcsóbb windowsos táblagép piacra dobására készül, igaznak bizonyultak. A gyártó bemutatta első Windows 8-at futtató 8 hüvelykes tabletjét, az Iconia W3-at. Sajnos az “alacsony” ár (a készülék 32 gigabájtos verziója 329 euróról indul) a kivitelezésben is megmutatkozik.

A kütyü borításának nagy része a beszámolók szerint műanyag, ennek ellenére nem mondhatni, hogy a pehelysúlyú kategóriában indul. A W3 tömege valamivel több mint 450 gramm, vastagsága pedig 12,7 milliméter körül mozog, ami jócskán meghaladja a rivális iPad mini 7,2 milliméterét és 308 grammos tömegét. A gyártó szerint az akkumulátor nagyjából 8 óráig tart ki, ám azt nem tudni, hogy ez az érték milyen igénybevétel során érvényes - feltehetően az elérhető maximumot adja meg a cég.

Az érintőkijelző felbontása 1280x800 pixel, így abból a 720p-s videók lejátszását is ki lehet csikarni.  A tabletet kétmagos, 1,8 GHz-en ketyegő Intel Atom Z2760 processzor hajtja, belső tárhelye pedig 32 vagy 64 gigabájtos változatban kérhető, amit microSD-kártyával további 32 gigabájttal bővíthetünk. A W3 elején és hátulján 2 megapixeles kamerák leselkednek, az eszközhöz csatlakozni pedig a már említett 4.0-s Bluetooth, vagy micro-USB port segítségével lehet, illetve akad még rajta egy micro-HDMI foglalat is, ha a nagyobb kijelzőre lenne igény. Más csatlakozót nem találunk a kütyün, pedig egy teljes értékű, netán 3.0-s USB nagyot dobna a használhatóságon.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az Iconia W3 32 GB-os verziója 329, a 64 GB-os pedig 379 euróért kerül a boltokba. A készülék a napokban már előrendelhető, és június elején a kiszállítás is elkezdődik. A gyártó minden tablethez mellékeli a Microsoft Office egy példányát, ehhez persze nem árt befektetni a 69 euróért külön kapható billentyűzetbe, hiszen az üveglapon kopogtatva kevés hasznát venni az irodai programoknak.

Sajnos azonban, az Acer ezen termékéhez szánt klaviatúrája már a kézbevétel előtt is igen haloványnak tűnik. Bár a kiegészítő mérete jóval meghaladja az Iconia W3-ét, ami elviekben kényelmesebb gépelést tesz lehetővé, fizikai csatlakoztatási lehetőséget nem biztosít: a tablet "dokkolt" állapotban egy műanyag bölcsőben nyugszik, és Bluetooth-szal kapcsolódik a billentyűzethez, ami saját akkumulátor híján két darab AAA ceruzaelemmel működik. A hosszabb terjedelmű írásoknál így könnyen rájárhatunk majd a tévé távirányítójára.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.