Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Ezt tudja a Samsung Galaxy S4 mini

Gálffy Csaba, 2013. május 30. 15:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kiadta a Samsung a csúcsmodell Galaxy S4 kistestvérét, amely a hagyományoknak megfelelően S4 mini néven érkezik majd. A specifikációk romlottak, de az ár barátibb lesz.

A Galaxy S4 és a Galaxy S4 Mini közt a néven és a külső borításon kívül vajmi kevés közös van. Míg a "nagy" S4 jelenleg minden tekintetben az okostelefonos csúcskategória tagja, processzoros teljesítményét vagy épp kijelzőjét tekintve, ugyanez nem mondható el az S4 Miniről. A mini 4,3 hüvelykes qHD (960 x 540) Super AMOLED kijelzőt kapott, ez számottevően elmarad felbontásában még a középkategóriás telefonok 1280x720-as kijelzőitől is, és negyedannyi pixelt használ, mint a nagy testvér. Szerencsére a kijelző nem PenTile mátrixos, ennyiben mindenképpen előrelépés történt a néhány évvel ezelőtti csúcsmodellekhez képest.

A telefon kétmagos processzorral rendelkezik, melynek névleges órajele 1,7 GHz, ezen kívül a gyártó nem közölt további specifikációkat. Kiszivárgott információk szerint a rendszerlapka egy Qualcomm Snapdragon 400, vagyis két Krait processzormag és egy viszonylag gyengécske Adreno 305-ös GPU kombinációja. Eget verő teljesítményre számítani (főleg játékok alatt) nem érdemes, de a középkategória szintjét ezzel a lapkával teljesíti a Mini. Viszonylag bőségesnek számít az 1,5 gigabájt mellékelt rendszermemória is, várhatóan évekig elegendő lesz ez az alkalmazások futtatásához. Az S4 Mini 8 megapixeles hátlapi és 1,9 megapixeles előlapi kamerát kapott, a képeket a 8 gigabájtos beépített háttértárra lehet elmenteni, de ez microSD kártyával bővíthető.

A telefon tömege 107-108 gramm (kiviteltől függően), vastagsága hajszállal 9 milliméter alatt marad. A felszereltség teljesen átlagosnak számít, az 5 GHz-es WiFi, a Bluetooth 4.0, az infravörös jeladó azonban kiemeli kissé a középosztályból, az LTE-s változat pedig NFC-érzékelőt is kapott. Az akku kapacitása 1900 mAh, ami ebben a kategóriában kifejezetten nagynak számít.

Az S4 mini fehér és szürkés-fekete ("Black Mist") színben lesz elérhető. A piaci rajtról és az árról a gyártó egyelőre nem beszél, országonként, szolgáltatónként és a rádiós modem fajtájától is függ majd, lévén hogy az S4 miniből lesz LTE-s, HSPA+ és 3G dual SIM verzió is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!