:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. május 30. 13:31

Okostelefon Akadémia 2.0: minden ami helymeghatározás

Ma este kerül sor az Okostelefon Akadémia 2.0 előadásra. A Telenor által rendezett eseménysorozat második állomásán a geolokációs alkalmazásoké és szolgáltatásoké lesz a főszerep, közéleti, gazdasági és katasztrófavédelmi felhasználásukról magyar és külföldi szakértők beszélnek majd.

Ma este hat órától rendezi a Telenor Okostelefon Akadémia nevű rendezvénysorozatának második állomását, az Erzsébet téri Akvárium klubban. Az előadás vezérfonalát a közösségi térképalkotás, az új generációs helymeghatározás és a navigációs megoldások alkotják majd. A téma jelentőségét a geolokációs marketing egyre növekvő térhódítása is megerősíti. A Google Mapsen és a hasonló térképszolgáltatásokon rengeteg cég képviselteti magát, ahol az egyre kiterjedtebb közösségi integrációnak köszönhetően a hozzájuk kapcsolódó vélemények és értékelések is egyre nagyobb súllyal esnek latba.

A rendezvényen hallhatunk a geolokációs szolgáltatások gazdasági és közéleti hatásairól, és azok katasztrófavédelmi felhasználásáról is, az utóbbi témát tárgyaló ötletbörzén többek között Tanka László, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberével lesz alkalom az eszmecserére. Az este folyamán Nokia szakértője is megszólal, aki angol nyelven beszél a cég multiplatform térképszolgáltatásáról, a Nokia Here alkalmazásról. Később a magyar Dotdot.hu szolgáltatásról is sokat megtudhatunk Habencius István, a Checkiners szakembere tolmácsolásában. Az Egérút programozója Molnár Miklós a közösségi hozzáadott értéken alapuló navigációs alkalmazásról beszél, szó lesz  a Facebookkal felvásárlási hírbe hozott, de magát állítólag Zuckerbergéknek oda nem adó Waze navigációs appról is Zsák Péter előadásában, aki elmondja, hogyan használja fel az alkalmazás a közösségi aktivitást a térképek fejlesztéséhez. Hallani lehet még a Google StreetView-t övező legendákról, megtekinthető a szolgáltatás mindent látó triciklije, sőt egy mesterdetektív is felszólal a geolokációs alkalmazásokkal kapcsolatban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Okostelefon Akadémia első előadását idén március 13-án rendezték meg, akkor a telefonokat fenyegető veszélyekről, mobilvírusokról és általában a biztonságról volt szó. A készülékekre leselkedő veszélyes kártevőkről, illetve azok kivédéséről IT-biztonsági szakemberek beszéltek. Az eseményen olyan szakemberek szólaltak fel, mint Gombás László, a Symantec rendszermérnöke és Takács Zoltán a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Bemutatták továbbá a megjelenés előtt álló Firefox OS-t és a Mozilla munkatársaival  is volt lehetőség beszélgetésre.

Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program megtalálható a Telenor rendezvényének Facebook-oldalán.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.