Szerző: Koi Tamás

2013. május 21. 15:14

Eladja tévécsatornáit a Spektrum és a Minimax tulajdonosa

Megválna tartalomszolgáltatói üzletágától a UPC tulajdonosa, a Liberty Global. A cég Chellomedia üzletága 68 tévécsatornának a tulajdonosa részben vagy egészben.

HIRDETÉS

Eladná tartalomszolgáltatói üzletágát a Liberty Global nemzetközi kábelszolgáltató, mely Európában tucatnyi országban - köztük Magyarországon - van jelen telefon- tévé és internetszolgáltatással. A társaság részeként működő Chellomedia üzletág eladásából lapértesülések szerint nagyjából 800 millió és egymilliárd dollár közti összeget remél a multi, mely nemrég tette rá a kezét a brit Virgin Mediára.

A Chellomedia jelenleg 68 tévécsatornát jegyez a világ legkülönfélébb régióiban, ebből 48 teljes egészében a vállalat kezében van, a többiben valamilyen formában tulajdonos a cég. A vállalatcsoport által biztosított tartalom világszerte több mint 390 millió háztartásba jut el. A Chellomedia több európai országban is üzemeltet leányvállalatot, így például a régiós központ, a Chello Central Europe budapesti székhellyel továbbít összesen 15 tévécsatornát. A cég tulajdona többek közt a Film Mánia és a Film Café, a Minimax, a Sport 1, Sport 2 és a Spektrum.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Szakértők szerint éppen a kelet-európai, vagy éppen a latin-amerikai üzletágban rejlő növekedési potenciál miatt érheti meg egy esetleges új tulajdonosnak kifizetni a tekintélyes vételárat a cégcsoportért. A tartalomszolgáltatói részleg egyébként a Liberty Global cégcsoport éves árbevételének csak kis szeletét tette ki csupán tavaly: a Chellomedia tavalyi forgalma 514 millió dollár volt, míg az anyavállalathoz ugyanebben az évben nagyjából 10 milliárd dollár folyt be.

Elemzők szerint elképzelhető, hogy a Liberty Global vállalatcsoport pusztán portfóliótisztítás miatt válik meg az üzletágtól, és a jövőben inkább a szolgáltatóiparra koncentrál. Ennek egyik fontos momentuma lehet, hogy a társaság februárban bejelentette, 16 milliárd dollárért, vagyis a tavalyi árbevétel több mint másfélszereséért felvásárolja a brit Virgin Media kábelszolgáltatót - a Chellomedia értékesítése ennek az üzletnek a pénzügyi terheit ellensúlyozhatják csekély mértékben.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 19:23

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.