Szerző: Hlács Ferenc

2013. május 15. 13:49

Már a küszöbön az NVIDIA Shield

A jövő hét elejétől előrendelhető az NVIDIA Shield hordozható játékkonzol. A készülék, amely amellett, hogy hardver tekintetében minden Androidot futtató csúcskütyüvel képes felvenni a versenyt, a PC játékok streamelése felé is kacsingat.

Május 20-tól 349 dollárért előrendelhető az NVIDIA, SHIELD névre hallgató hordozható androidos játékkonzolja. Az igazi fanatikusoknak, akik korábban a vállalat weboldalán már feliratkoztak a rendszeres értesítésekre, nem kell egészen jövő hét elejéig rágni a körmüket, ők már május 14-én leadhatták a rendelést. A bejelentés szerint a készülékek szállítása júniusban kezdődik.

A konzolban a legújabb Tegra 4 processzor található, amely az NVIDIA szerint a világ leggyorsabb mobil processzora, 4 CPU és 72 GPU maggal, valamint 2 GB RAM-mal megpakolva. A két analóg joystick-ot, D-padot, jobb és bal analóg ravaszt és A/B/X/Y gombokat, valamint háromtengelyes giroszkópot és gyorsulásmérőt felvonultató kontrollerhez 5 hüvelykes 1280x720 (294 ppi) felbontású, felnyitható multi-touch kijelző társul, valamint beépített hangszórók és mikrofon.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

De lesz itt még 802.11n szabványú Wi-Fi, 16 GB háttértár, GPS, Bluetooth 3.0, microSD kártyahely, micro-USB 2.0 és mini-HDMI kimenet is, így a játék tévére kötve is folytatható, akár Full HD felbontásban. A készülék Android Jelly Bean szoftverrel kerül piacra, de az androidos játékokon és szoftvereken kívül az NVIDIA TegraZone szoftverbolt tartalma is hozzáférhető lesz.

A kütyün hozzáférhetővé válik a Steam Big Picture alkalmazás is: ennek segítségével a GeForce GTX 680 vagy újabb kártyát tartalmazó PC-kről a konzolra streamelhetjük az amúgy PC-n futó játékokat. Kis lépés az emberiségnek, de nagy ugrás a toalett-gamereknek. Kiegészítőkben sem lesz hiány, a SHIELD megjelenésével rögtön piacra kerül egy 39,99 dolláros merevített tok, emellett a kijelző cserélhető hátlapot kap, ha netán valaki elégedetlen lenne a gyári külsővel. A hátlapok ugyancsak a konzollal együtt startolnak, 19,99 dollárért.

A SHIELD-nek bőven lesz versenytársa a játékkonzolok piacán, hiszen a Nintendo és a Sony is kínál hordozható eszközöket, komoly vetélytársat jelent továbbá az idén a boltokba kerülő Sony PlayStation 4 is. Várhatóan a Microsoft is hamarosan előáll az Xbox következő generációjával, a Ninetndo pedig előző év végén kezdte szállítani a Wii U konzolt.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról