Szerző: Hlács Ferenc

2013. május 15. 13:49

Már a küszöbön az NVIDIA Shield

A jövő hét elejétől előrendelhető az NVIDIA Shield hordozható játékkonzol. A készülék, amely amellett, hogy hardver tekintetében minden Androidot futtató csúcskütyüvel képes felvenni a versenyt, a PC játékok streamelése felé is kacsingat.

Május 20-tól 349 dollárért előrendelhető az NVIDIA, SHIELD névre hallgató hordozható androidos játékkonzolja. Az igazi fanatikusoknak, akik korábban a vállalat weboldalán már feliratkoztak a rendszeres értesítésekre, nem kell egészen jövő hét elejéig rágni a körmüket, ők már május 14-én leadhatták a rendelést. A bejelentés szerint a készülékek szállítása júniusban kezdődik.

A konzolban a legújabb Tegra 4 processzor található, amely az NVIDIA szerint a világ leggyorsabb mobil processzora, 4 CPU és 72 GPU maggal, valamint 2 GB RAM-mal megpakolva. A két analóg joystick-ot, D-padot, jobb és bal analóg ravaszt és A/B/X/Y gombokat, valamint háromtengelyes giroszkópot és gyorsulásmérőt felvonultató kontrollerhez 5 hüvelykes 1280x720 (294 ppi) felbontású, felnyitható multi-touch kijelző társul, valamint beépített hangszórók és mikrofon.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

De lesz itt még 802.11n szabványú Wi-Fi, 16 GB háttértár, GPS, Bluetooth 3.0, microSD kártyahely, micro-USB 2.0 és mini-HDMI kimenet is, így a játék tévére kötve is folytatható, akár Full HD felbontásban. A készülék Android Jelly Bean szoftverrel kerül piacra, de az androidos játékokon és szoftvereken kívül az NVIDIA TegraZone szoftverbolt tartalma is hozzáférhető lesz.

A kütyün hozzáférhetővé válik a Steam Big Picture alkalmazás is: ennek segítségével a GeForce GTX 680 vagy újabb kártyát tartalmazó PC-kről a konzolra streamelhetjük az amúgy PC-n futó játékokat. Kis lépés az emberiségnek, de nagy ugrás a toalett-gamereknek. Kiegészítőkben sem lesz hiány, a SHIELD megjelenésével rögtön piacra kerül egy 39,99 dolláros merevített tok, emellett a kijelző cserélhető hátlapot kap, ha netán valaki elégedetlen lenne a gyári külsővel. A hátlapok ugyancsak a konzollal együtt startolnak, 19,99 dollárért.

A SHIELD-nek bőven lesz versenytársa a játékkonzolok piacán, hiszen a Nintendo és a Sony is kínál hordozható eszközöket, komoly vetélytársat jelent továbbá az idén a boltokba kerülő Sony PlayStation 4 is. Várhatóan a Microsoft is hamarosan előáll az Xbox következő generációjával, a Ninetndo pedig előző év végén kezdte szállítani a Wii U konzolt.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 03:59

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.