Szerző: Koi Tamás

2013. május 7. 12:35

Mégsem lesz kötelező az internetkapcsolat az új Xboxhoz

Komoly sansz van rá, hogy az előzetes, nagy port kavart pletykákkal ellentétben mégsem lesz kötelező internetre csatlakoztatni az új Xbox játékkonzolokat ahhoz, hogy a termék összes funkciója működjön.

Komoly esély van rá, hogy az előzetes, nagy vihart kavart pletykákkal ellentétben mégsem lesz szükség kötelezően internetkapcsolatra ahhoz, hogy az új Xbox játékkonzolt működésre bírják a vásárlók - legalábbis erre utal egy belsős, kiszivárgott e-mail, melyet az Xbox projekten dolgozó munkatársak kaptak meg a napokban. A játékgép működéséhez, illetve a játékok futtatásához elengedhetetlenül kötelező internetkapcsolat híre játékosok tömegét háborította fel, az ügyet kísérő kommunikációs fiaskóba pedig a Microsoft kreatív igazgatója is belebukott.

A most kiszivárgott belső feljegyzésben egyebek mellett szó van arról, hogy az új konzol internetkapcsolat nélkül is képes lesz Blu-ray filmeket lejátszani, játékokat futtatni (értelemszerűen egyjátékosos módban), valamint TV-adásokat megjeleníteni. Ez utóbbi egyben azt a pletykát is megerősíti, miszerint az új Xboxon egy HDMI-bemenet is lesz, amibe külső egységet, jellemzően set-top boxot lehet majd bekötni.

A híresztelések szerint az Xbox alapkonzol mellett egy olcsóbb, tévéadások vételére is alkalmas Xbox médiabox is piacra kerülhet majd, ennek működéséhez azonban vélhetően már szükség lesz az élő internetkapcsolatra. Egyelőre az a modell tűnik valószínűnek, hogy a játékgép a Steam-hez hasonló rendszert részesíti előnyben az újabb kiadású játékoknál, vagyis a felhasználónak le kell töltenie majd aktiválnia kell a tartalmat. Ez részben rímel azokra a hivatalosan meg nem erősített értesülésekre, melyek azt feltételezik, hogy az új Xboxszal a gyártó jelentős mértékben vissza kívánja szorítani a használt játékok kereskedelmét.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A következő generációs Xbox hardvere egyébként a várakozások szerint meglehetősen hasonlít majd a PS4 felépítésére, ez alapján 1,6 GHz-es, nyolcmagos processzorral, 8 GB DDR3-as RAM-mal, valamint DirectX 11.1-kompatibilis grafikus lapkával érkezik a rendszer. Az új konzol még használ lemezmeghajtót, Blu-ray olvasója mellé viszont egy nagyobb merevlemez is kerül, amire futtatás előtt kötelező lesz feltelepíteni a játékokat.

A cég április második felében küldte ki a meghívókat a jelenleg csak Durango kódnéven emlegetett új Xbox hivatalos bemutatójára, mely pontosan két hét múlva, május 21-én lesz Redmondban.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.