Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Mégsem lesz kötelező az internetkapcsolat az új Xboxhoz

Koi Tamás, 2013. május 07. 12:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Komoly sansz van rá, hogy az előzetes, nagy port kavart pletykákkal ellentétben mégsem lesz kötelező internetre csatlakoztatni az új Xbox játékkonzolokat ahhoz, hogy a termék összes funkciója működjön.

Komoly esély van rá, hogy az előzetes, nagy vihart kavart pletykákkal ellentétben mégsem lesz szükség kötelezően internetkapcsolatra ahhoz, hogy az új Xbox játékkonzolt működésre bírják a vásárlók - legalábbis erre utal egy belsős, kiszivárgott e-mail, melyet az Xbox projekten dolgozó munkatársak kaptak meg a napokban. A játékgép működéséhez, illetve a játékok futtatásához elengedhetetlenül kötelező internetkapcsolat híre játékosok tömegét háborította fel, az ügyet kísérő kommunikációs fiaskóba pedig a Microsoft kreatív igazgatója is belebukott.

A most kiszivárgott belső feljegyzésben egyebek mellett szó van arról, hogy az új konzol internetkapcsolat nélkül is képes lesz Blu-ray filmeket lejátszani, játékokat futtatni (értelemszerűen egyjátékosos módban), valamint TV-adásokat megjeleníteni. Ez utóbbi egyben azt a pletykát is megerősíti, miszerint az új Xboxon egy HDMI-bemenet is lesz, amibe külső egységet, jellemzően set-top boxot lehet majd bekötni.

A híresztelések szerint az Xbox alapkonzol mellett egy olcsóbb, tévéadások vételére is alkalmas Xbox médiabox is piacra kerülhet majd, ennek működéséhez azonban vélhetően már szükség lesz az élő internetkapcsolatra. Egyelőre az a modell tűnik valószínűnek, hogy a játékgép a Steam-hez hasonló rendszert részesíti előnyben az újabb kiadású játékoknál, vagyis a felhasználónak le kell töltenie majd aktiválnia kell a tartalmat. Ez részben rímel azokra a hivatalosan meg nem erősített értesülésekre, melyek azt feltételezik, hogy az új Xboxszal a gyártó jelentős mértékben vissza kívánja szorítani a használt játékok kereskedelmét.

A következő generációs Xbox hardvere egyébként a várakozások szerint meglehetősen hasonlít majd a PS4 felépítésére, ez alapján 1,6 GHz-es, nyolcmagos processzorral, 8 GB DDR3-as RAM-mal, valamint DirectX 11.1-kompatibilis grafikus lapkával érkezik a rendszer. Az új konzol még használ lemezmeghajtót, Blu-ray olvasója mellé viszont egy nagyobb merevlemez is kerül, amire futtatás előtt kötelező lesz feltelepíteni a játékokat.

A cég április második felében küldte ki a meghívókat a jelenleg csak Durango kódnéven emlegetett új Xbox hivatalos bemutatójára, mely pontosan két hét múlva, május 21-én lesz Redmondban.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.