:

Szerző: Gálffy Csaba

2013. április 29. 13:48

Vízálló Galaxy S4 és olcsó Galaxy Tab készül a Samsungnál

Bemutatta új, belépő szintű tabletjét a Samsung. A május folyamán elérhető Tab 3 harmatos specifikációkkal, várhatóan olcsón lép piacra. Az S4 iránt elképesztő kereslet mutatkozik és készül az S4 Mini és az Active névre keresztelt vízálló-porálló verzió is.

Galaxy Tab 3

A Samsung az elmúlt hónapokban Note-osította a tabletes kínálatát, de az úttörő Tab sorozat sem marad utód nélkül. Az új Tab feladata lesz elérni a vékony pénztárcájú vevőket, ennek megfelelően kimarad a digitális toll támogatása és a csúcsprocesszorok helyett egy lassabb, kétmagos, 1,2 GHz-es egység ketyeg a ma bejelentett Tab 3-ban. A RAM mérete mindössze 1 gigabájt, a háttértár 8 vagy 16 gigabájtos lehet, ez 64 gigáig bővíthető kártyával.

A költségcsökkentésnek megfelelően a kijelző viszonylag alacsony felbontású, 1024x600 pixeles, ennél még az azonos méretű Nexus 7 is érezhetően magasabb, 1280x800-as felbontással büszkélkedhet. Nagyobb veszteség azonban, hogy a kijelző nem IPS rendszerű, hanem mezei TFT, így a széles betekintési szögeknek búcsút inthetnek a leendő felhasználók. Szintén a költségcsökkentés áldozata a hátlapi kamera is, amely csak 3 megapixeles szenzort kapott, bár a kijelző és a processzor mellett ez talán a legkevésbé fájó visszalépés.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A korábbi kiadáshoz képest változás, hogy vékonyabb lett a káva, így a tablet maga is valamivel kisebb lehet, jobban kézbe lehet fogni. Az akku kapacitása 4000 mAh, ez bőségesen elegendő lehet egy ilyen hardverhez - persze a konkrét tesztek ezt nélkül nehéz lenne látatlanban kijelenteni. A Tab 3 májusban Wi-Fis verzióban jelenik meg, júniusban pedig érkezik a 3G-s kiadás is - ez utóbbi egyébként telefonhívások bonyolítására is alkalmas lesz. LTE-s verzió (az alacsony árnak megfelelően) várhatóan nem lesz.

Strapabíró S4

A skála másik végét célozza a Galaxy S4 különleges, strapabíró házba szerelt változata. A Galaxy S4 Active névre keresztelt okostelefon szintén júniusban jelenik meg, por- és vízálló kialakításban. Az új ház a Samsung szerint követi majd a "sima" S4 formatervét, a megerősített borítás miatt azonban valamivel vastagabb és szélesebb lesz annál. Az S4-család az Active mellett kap Minit is, amely várhatóan 4,3 hüvelykes kijelzővel érkezik majd, hardveres képességeiben azonban messze elmarad a csúcsmodelltől. Ez az S III esetében is így volt, a prémium kategóriás nagy modell mellett elavult belsővel (ám szintén prémium árazás mellett) lépett piacra az S III Mini.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Galaxy S4 bevezetése nem megy zökkenőmentesen. A Wall Street Journal bennfentes informátorokra hivatkozva azt állítja, hogy a két kisebb amerikai szolgáltató csak késve kap készleteket az új telefonból és várhatóan más, alacsony prioritással rendelkező piacokon is késni fog a bevezetés és a raktárkészletek kiépítése. Az információk szerint ennek az az oka, hogy a Galaxy S III-hoz képest mintegy négyszeres kereslet mutatkozik a telefonra, amelyet a gyártó egyelőre egyszerűen képtelen kielégíteni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.