:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. április 4. 10:19

Androidra és iPhone-ra is megjelent az üzleti QuickOffice

A Google tavaly nyáron vette meg a mobilos irodai fejlesztő QuickOffice-ot, amelyet gyorsan elkezdett integrálni az Appsszel. iPad után most elérhetővé vált az integrált verzió iPhone-ra és Androidra is.

A Google tavaly nyárig kizárólag az Appsszel támadott az Office-ra, azonban az internetkapcsolatot követelő online megoldás nem tudott érdemben versenyre kelni a Microsoft termékével. Eközben Redmond is elindította saját webes Office-át, immár offline és online dokumentumszerkesztést kínálva, erre reagálva a Google megvette a QuickOffice-t, amely az egyik legnépszerűbb mobilos irodai csomag, és gőzerővel elkezdte integrálni az Appsszal, hogy az üzleti felhasználói online és offline is meg tudják tekinteni és szerkeszteni tudják a dokumentumaikat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

"Az egyik legkönnyebb mód a dokumentumok megosztására és a másokkal való együttműködésre a Google Docs, Sheets és Slides. Azonban tudjuk, nem mindenki váltott még Google-re" - írja a vállalat hivatalos blogjában Mark Beaton, a QuickOffice termékmenedzsere. "A Google Apps for Business felhasználók már most is tudják Office-fájljaikat szerkeszteni iPaden a QuickOffice-szal, mától pedig ugyanezt megtehetik iPhone-on és androidos eszközökön."

A QuickOffice Google Apps nem meglepő módon erős Google Apps-integrációval rendelkezik, amelyhez a Google Drive jelenti a kapcsot.  A szoftverből közvetlenül elérhetők a Google Drive-on tárolt állományok és oda vissza is írhatók - a bejelentkezett felhasználók külön látják a saját maguk által létrehozott (My Drive), velük megosztott (Shared with me) fájlokat, illetve a "megcsillagozott", legújabban elért állományokat, valamint az alkönyvtárakat is. A QuickOffice kompatibilis az Office fájlformátumaival (Word, Excel, Powerpoint) és mivel telepíthető alkalmazásként működik, használatához nincs szükség folyamatos online kapcsolatra mint az Apps esetében.

A QuickOffice két verzióban tölthető le a Play Store-ból és az App Store-ból. A "Google Apps" verzió azoknak szól, akik rendelkeznek céges Google Apps előfizetéssel, számukra ez a szoftver ingyenes. Emellett megtalálható a kínálatban a QuickOffice Pro (HD) is, ezért azonban fizetni kell, méghozzá nem is olyan keveset: a magyar felhasználók több mint 3300 forintért juthatnak hozzá.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.