Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Mobilos hálózatok terén erősít a Cisco

Koi Tamás, 2013. április 04. 10:22
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A jövőben tovább erősíti kifejezetten mobilszolgáltatók számára kínált termékportfólióját a Cisco. A cég felvásárolja femtocellák piacán meghatározó szereplőnek számító Ubiquisyst.

Tovább kívánja bővíteni a kifejezetten mobilszolgáltatóknak kínált, hálózati berendezésekből és kapcsolódó megoldásokból álló portfólióját a Cisco, ennek érdekében újabb felvásárlást hajtott végre a mikrocella-szegmensben. A vállalat a hét közepén bejelentette, 310 millió dolláros ajánlatot tett az angol gyökerű Ubiquisysre, a világ egyik legnagyobb femtocella-gyártójára. Az üzlet a negyedik negyedévben zárulhat le.

A mikrocellák, vagyis a femto- és pikocellák alkalmazása jelenleg az egyik leghatékonyabb módszernek számít a heterogén mobilhálózatok tehermentesítésére. A berendezések a terminál felé lényegében pont úgy viselkednek, mint a hagyományos cellák, vagy makrocellák, a besugárzási területük azonban sokkal kisebb, egyben fókuszáltabb is, így a mikrocellák ideálisan alkalmazhatók nagyobb forgalmi gócpontok feloldására, vagy a nagyobb cellák lefedettségi területén kívül eső területek ellátására.

A Ubiquisys az ABI Research statisztikái szerint jelenleg a világ legnagyobb femtocella-szállítójának számít, az angol cég portfóliója egyaránt tartalmaz UMTS- és LTE-alapú mikrocella-megoldásokat. A vállalat emellett az Intellel karöltve EdgeCloud néven kombinált szerver-mikrocella alapú architektúrát is kínál, mellyel bizonyos felhőalapú szolgáltatások könnyebben, hatékonyabban integrálhatók a mobilszolgáltatók infrastruktúrájába.


Ubiquisys femtocella SFR színekben

Az angol cég megszerzésével a Cisco jelentősen bővítheti az operátorokból és gyártókból álló partnerhálózatát. A vállalat jelenleg mindössze egyetlen nagy partnerrel, az AT&T-vel rendelkezik, míg a Ubiquisys több mint ötven szolgáltatóval és hardvergyártóval áll kapcsolatban. A cég volt az elsődleges beszállítója többek közt a Francia SFR másfél évvel ezelőtt indult projektjének, melynek részeként minden ügyfél kapott ingyen a szolgáltatótól egy femtocellát, melyet otthon vagy az irodájában beüzemelve javíthatta a szolgáltatás minőségét.

A Ciscónak egyébként nem ez az első akvizíciója a területen, a cég nagyjából öt éve fektetett be az ip.access nevű, mikrocellás megoldásokban utazó cégbe. A cégnek egyébként ez a harmadik akvizíciós bejelentése az elmúlt négy hónapban: a vállalat tavaly decemberben vette meg a BroadHopot, idén januárban pedig az izraeli Intucellt (utóbbit 475 millió dollárért) - mindkét cég különböző mobilhálózat-menedzsment megoldásokban utazik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.