Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 7. 21:48

Corel szerkezetátalakítási terv

A költségek csökkentése végett a Corel a Dublin-i műszaki részlegét összevonja az Ottawa-i központtal, amely 139 állás megszüntetését fogja jelenteni. A Corel legalább évi 40 millió $-ral szeretné csökkenteni költségeit: 18 millió $-ral csökkentik a fizetéseket, bónuszokat és a külsős szerződésekkel kapcsolatos költségeket; 12 millió $-ral a marketing, hirdetési és piacfejlesztési részleget; 5 millió $-ral az értékesítéssel és termékekkel kapcsolatos költségeket; valamint 5 millió $-ral az utazással, létesítményekkel és vállalati szponzorálásokkal (ld. tenisz) kapcsolatos kiadásokat.

Michael Cowpland, a cég alapítója és ex-elnök-vezérigazgatója augusztus közepén távozott a cég éléről, utódja Derek J. Burney a cég átmeneti elnök-vezérigazgatója, akinek a szakértők szerint elődjénél sokkal inkább oda kell figyelnie a kiadásokra és azok hozzáigazítására a várt elérhető eredményekhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról