Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Megtévesztette a fogyasztókat az Antenna Hungária

Koi Tamás, 2013. február 07. 14:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Harmincmillió forint megfizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal az Antenna Hungáriát, amiért az tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fizetős DVB-T szolgáltatás, a MinDig TV Extra népszerűsítése során.

hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mai végzésében harmincmillió forint megfizetésére kötelezte az Antenna Hungária Zrt-t, amiért a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a földfelszíni sugárzású digitális tévéadás (DVB-T) fizetős csomagjainak reklámozása során. Az eljárás során vizsgált kampányok még 2011-ben futottak többféle kommunikációs csatornán, többek közt televízióban, rádióban és óriásplakátokon.

A hatóság indoklása szerint az Antenna Hungária egyes reklámjaiból a fogyasztók valótlan információkat kaptak az általuk fizetendő költségekről, mivel több hirdetésben nem szerepelt az a fontos információ, hogy a kínált kedvezményes ár a hűségidőnek csak az első néhány hónapjában fizetendő összeg. Egyes reklámokban megjelent üzenet ezen kívül azt a benyomást kelthette a fogyasztóban, hogy a szerződéskötést követően csak a kedvezményes havidíjat kell havonta kifizetnie, emellett más fizetési kötelezettség nem terheli - írja a GVH.

Ez azonban a GVH szerint nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is fizetni kellett, illetve a fogyasztónak a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dekódert vagy tévékészülékekbe illeszthető CA modult kellett vásárolnia, ez azonban szintén nem szerepelt az akkori tájékoztatásokban, melyek egyébként 2011. július 1. és 2011. december 31. között futottak. Az Antenna Hungária MinDig TV Extra szolgáltatásának ügyfélköre ezen időszak alatt 15 ezer előfizetéssel bővült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság statisztikái szerint.

A Gazdasági Versenyhivatal végzésével kapcsolatban megkerestük az Antenna Hungáriát, ahol lapunknak elmondták, a cégnél a határozat egyes pontjait vitatják, ezért a végzés bírósági felülvizsgálatát fogja kezdeményezni a francia tulajdonú műsorszóró vállalat.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.