Szerző: Koi Tamás

2013. február 7. 14:25

Megtévesztette a fogyasztókat az Antenna Hungária

Harmincmillió forint megfizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal az Antenna Hungáriát, amiért az tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fizetős DVB-T szolgáltatás, a MinDig TV Extra népszerűsítése során.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mai végzésében harmincmillió forint megfizetésére kötelezte az Antenna Hungária Zrt-t, amiért a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a földfelszíni sugárzású digitális tévéadás (DVB-T) fizetős csomagjainak reklámozása során. Az eljárás során vizsgált kampányok még 2011-ben futottak többféle kommunikációs csatornán, többek közt televízióban, rádióban és óriásplakátokon.

A hatóság indoklása szerint az Antenna Hungária egyes reklámjaiból a fogyasztók valótlan információkat kaptak az általuk fizetendő költségekről, mivel több hirdetésben nem szerepelt az a fontos információ, hogy a kínált kedvezményes ár a hűségidőnek csak az első néhány hónapjában fizetendő összeg. Egyes reklámokban megjelent üzenet ezen kívül azt a benyomást kelthette a fogyasztóban, hogy a szerződéskötést követően csak a kedvezményes havidíjat kell havonta kifizetnie, emellett más fizetési kötelezettség nem terheli - írja a GVH.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ez azonban a GVH szerint nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is fizetni kellett, illetve a fogyasztónak a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dekódert vagy tévékészülékekbe illeszthető CA modult kellett vásárolnia, ez azonban szintén nem szerepelt az akkori tájékoztatásokban, melyek egyébként 2011. július 1. és 2011. december 31. között futottak. Az Antenna Hungária MinDig TV Extra szolgáltatásának ügyfélköre ezen időszak alatt 15 ezer előfizetéssel bővült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság statisztikái szerint.

A Gazdasági Versenyhivatal végzésével kapcsolatban megkerestük az Antenna Hungáriát, ahol lapunknak elmondták, a cégnél a határozat egyes pontjait vitatják, ezért a végzés bírósági felülvizsgálatát fogja kezdeményezni a francia tulajdonú műsorszóró vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról