Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 7. 20:41

Hitachi és Fujitsu laptop-ok Transmeta Crusoe processzorral

A Hitachi novemberre tervezi megjelenést, ez azt jelenti, hogy a Sony és a Quanta/IBM mellett már a harmadik nagy PC gyártó csatlakozik idén a "Transmeta Crusoe hullámhoz". A Crusoe processzorok fő előnye az Intel ill. AMD processzorokhoz képest az alacsonyabb áramfogyasztás (meg a kapcsolódó kisebb akkumulátor méret) és kisebb hőkibocsátás.

A Hitachi azt is közölte, hogy novembertől egy Crusoe-Linux-alapú Internet-es eszközt is piacra dobnak (a Gateway és az AOL már korábban bejelentette hasonló jellegű készülékét, bár a megjelenésről nincs friss információnk).

Toshiaki Koike, a Fujitsu szóvivője szerint a Fujitsu is meg fog jelenni Crusoe-alapú laptop-jával még az idén: így már négy nagy gyártó áll sorban Crusoe-s laptop-pal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról