:

Szerző: Koi Tamás

2013. február 5. 11:44

Bevásárolhatja magát Angliába a UPC tulajdonosa

Nagy-Britanniában terjeszkedne a UPC kábeltévé- és internetszolgáltató, valamint több tévécsatorna tulajdonosa, a Liberty Global. A cég a második legnagyobb kábelcéget, a Virgin Mediát vásárolná fel.

Bevásárolná magát az angol kábeltévé- és internetszolgáltató-piacra Európa egyik legnagyobb kábelszolgáltató- és médiavállalata, a Liberty Global. A cég, melynek tulajdona a UPC Magyarország és a luxemburgi UPC Direct is, az angol Virgin Media kábelszolgáltatót vásárolná fel. A két vállalat jelenleg is tárgyal a részletekről, megegyezés még nem született. Lapértesülések szerint a vételár elérheti a 10 milliárd dollárt.

Az amerikai milliárdos, John Malone kezében lévő tartalom- és infrastruktúraszolgáltató multi angliai terjeszkedése új frontot nyithatna a Turner-birodalom részét képező News Corp és a Liberty Global közt - előbbi a legnagyobb angol tévészolgáltató, a British Sky Broadcasting tulajdonosa. A brit piacon a tévészolgáltatások mellett elsősorban a gyors vezetékes szélessávú szolgáltatások elterjesztésében, fejlesztésében lehet érdekelt a Liberty Global, a szigetországban ugyanis a vezetékes hálózatok kiépítettsége és kapacitása több európai nagyhatalomhoz képest lényegesen elmarad.


A Virgin Media vezetése, középen Sir Richard Bransonnal

A csaknem 20 millió háztartást elérő Liberty Global a világ második legnagyobb kábelszolgáltatójaként jelenleg 13 országban (ebből 11 európai) üzemeltet hálózatot. A cég folyamatos, agresszív akvizíciós törekvéseivel igyekszik új piacokra betörni vagy növelni meglévő felhasználói bázisát egy adott országban. A vállalat legutóbb tavaly év végén tett felvásárlási ajánlatot a belga Telenet Holding NV-re, a kétmilliárd eurós üzlet azonban végül meghiúsult, mivel a tulajdonosok kevésnek tartották a vételárat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Liberty Global az elmúlt években vette meg egyebek mellett a német Kabel Baden-Wuerttemberg és Unitymedia szolgáltatókat, a cég emellett a kisebb piacokon is terjeszkedik. A UPC Magyarország tavaly jutott hozzá a RubiComhoz, illetve a Fibernet ügyfélállományának egy jelentős részéhez.

A Virgin Media felvásárlásával kapcsolatos részleteket egyelőre egyik érintett fél sem közölt, a Virgin által kiadott szűkszavú közleményben pusztán a tárgyalások tényét erősítette meg a társaság, valamint leszögezte, ha létre is jön az üzlet, a felvásárlás csak a versenyhatóságok hozzájárulásával mehet végbe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.