Szerző: Koi Tamás

2013. január 29. 15:16

Itt a 128 gigabájtos iPad

Duplájára növelte a maximálisan elérhető flashmemóriás háttértárat iPad-termékcsaládjában az Apple. A cég a nagy gyártók közül egyedüliként kínál 128 GB háttértárral ellátott tabletet - elsősorban professzionális felhasználásra.

HIRDETÉS

Duplájára növelte a maximálisan elérhető háttértár-kapacitást iPad-termékcsaládjában az Apple. A cupertinói cég februártól két új modellel bővíti a termékkínálatot, a 128 gigabájt flashmemóriás háttértárral ellátott tabletnek lesz csak Wi-Fi-vel, illetve 3G-s rádióval felszerelt változata is. A háttértár méretén kívül más technikai paramétere nem változik a legnagyobb kapacitású iPadeknek.

A 128 gigabájt háttértárral felvértezett iPad által biztosított nagyobb tárhelykapacitás elsősorban az üzleti felhasználók és más, professzionális területen dolgozó szakembereknek számára jöhet jól. Ilyen lehet például a grafikus tervezők munkáját segítő, kollaboratív munkavégzést támogató AutoCad WS, mely többnyire hatalmas méretű állományokat kezel, ennek megfelelően az eszköz saját háttértára hamar szűkössé válhat. A nagyobb kapacitású tablet a grafikus tervezők mellett a videós tartalomszerkesztők és egyéb audiovizuális tartalomelőállítók munkáját is megkönnyítheti.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A nagy kapacitásnak azonban komoly ára van: az Apple 128 gigabájtos iPadje 799 (Wi-Fi) ls 929 (Wi-Fi + cellular) dolláros fogyasztói áron kerül forgalomba február 5-én, a megszokott színekben (fekete, fehér). A rekord kapacitású tablet magyarországi ára még nem ismert.

Az új, nagyobb kapacitású iPad megjelenését alig megelőzően kezdte el árulni a magyarországi T-Mobile a tablet három, kisebb háttértárolóval ellátott változatát. A szolgáltató előfizetői hazánkban elsőként tegnaptól juthatnak hozzá iPadekhez, összesen hatféle variációhoz. A cég az iPad mini és az iPad negyedik generációs változatát egyaránt forgalmazza, három háttértár-kiszereléssel, kizárólag 3G/LTE kapcsolatra képes modemmel ellátva. A tabletek ára előfizetéstől és tárkapacitástól függően 71760 forinttól 218160 forintig mozog.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 11:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.