Szerző: Koi Tamás

2013. január 29. 15:16

Itt a 128 gigabájtos iPad

Duplájára növelte a maximálisan elérhető flashmemóriás háttértárat iPad-termékcsaládjában az Apple. A cég a nagy gyártók közül egyedüliként kínál 128 GB háttértárral ellátott tabletet - elsősorban professzionális felhasználásra.

Duplájára növelte a maximálisan elérhető háttértár-kapacitást iPad-termékcsaládjában az Apple. A cupertinói cég februártól két új modellel bővíti a termékkínálatot, a 128 gigabájt flashmemóriás háttértárral ellátott tabletnek lesz csak Wi-Fi-vel, illetve 3G-s rádióval felszerelt változata is. A háttértár méretén kívül más technikai paramétere nem változik a legnagyobb kapacitású iPadeknek.

A 128 gigabájt háttértárral felvértezett iPad által biztosított nagyobb tárhelykapacitás elsősorban az üzleti felhasználók és más, professzionális területen dolgozó szakembereknek számára jöhet jól. Ilyen lehet például a grafikus tervezők munkáját segítő, kollaboratív munkavégzést támogató AutoCad WS, mely többnyire hatalmas méretű állományokat kezel, ennek megfelelően az eszköz saját háttértára hamar szűkössé válhat. A nagyobb kapacitású tablet a grafikus tervezők mellett a videós tartalomszerkesztők és egyéb audiovizuális tartalomelőállítók munkáját is megkönnyítheti.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A nagy kapacitásnak azonban komoly ára van: az Apple 128 gigabájtos iPadje 799 (Wi-Fi) ls 929 (Wi-Fi + cellular) dolláros fogyasztói áron kerül forgalomba február 5-én, a megszokott színekben (fekete, fehér). A rekord kapacitású tablet magyarországi ára még nem ismert.

Az új, nagyobb kapacitású iPad megjelenését alig megelőzően kezdte el árulni a magyarországi T-Mobile a tablet három, kisebb háttértárolóval ellátott változatát. A szolgáltató előfizetői hazánkban elsőként tegnaptól juthatnak hozzá iPadekhez, összesen hatféle variációhoz. A cég az iPad mini és az iPad negyedik generációs változatát egyaránt forgalmazza, három háttértár-kiszereléssel, kizárólag 3G/LTE kapcsolatra képes modemmel ellátva. A tabletek ára előfizetéstől és tárkapacitástól függően 71760 forinttól 218160 forintig mozog.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról