Szerző: Koi Tamás

2013. január 29. 15:16

Itt a 128 gigabájtos iPad

Duplájára növelte a maximálisan elérhető flashmemóriás háttértárat iPad-termékcsaládjában az Apple. A cég a nagy gyártók közül egyedüliként kínál 128 GB háttértárral ellátott tabletet - elsősorban professzionális felhasználásra.

Duplájára növelte a maximálisan elérhető háttértár-kapacitást iPad-termékcsaládjában az Apple. A cupertinói cég februártól két új modellel bővíti a termékkínálatot, a 128 gigabájt flashmemóriás háttértárral ellátott tabletnek lesz csak Wi-Fi-vel, illetve 3G-s rádióval felszerelt változata is. A háttértár méretén kívül más technikai paramétere nem változik a legnagyobb kapacitású iPadeknek.

A 128 gigabájt háttértárral felvértezett iPad által biztosított nagyobb tárhelykapacitás elsősorban az üzleti felhasználók és más, professzionális területen dolgozó szakembereknek számára jöhet jól. Ilyen lehet például a grafikus tervezők munkáját segítő, kollaboratív munkavégzést támogató AutoCad WS, mely többnyire hatalmas méretű állományokat kezel, ennek megfelelően az eszköz saját háttértára hamar szűkössé válhat. A nagyobb kapacitású tablet a grafikus tervezők mellett a videós tartalomszerkesztők és egyéb audiovizuális tartalomelőállítók munkáját is megkönnyítheti.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A nagy kapacitásnak azonban komoly ára van: az Apple 128 gigabájtos iPadje 799 (Wi-Fi) ls 929 (Wi-Fi + cellular) dolláros fogyasztói áron kerül forgalomba február 5-én, a megszokott színekben (fekete, fehér). A rekord kapacitású tablet magyarországi ára még nem ismert.

Az új, nagyobb kapacitású iPad megjelenését alig megelőzően kezdte el árulni a magyarországi T-Mobile a tablet három, kisebb háttértárolóval ellátott változatát. A szolgáltató előfizetői hazánkban elsőként tegnaptól juthatnak hozzá iPadekhez, összesen hatféle variációhoz. A cég az iPad mini és az iPad negyedik generációs változatát egyaránt forgalmazza, három háttértár-kiszereléssel, kizárólag 3G/LTE kapcsolatra képes modemmel ellátva. A tabletek ára előfizetéstől és tárkapacitástól függően 71760 forinttól 218160 forintig mozog.

a címlapról