Szerző: Koi Tamás

2013. január 22. 12:43:00

Jön az iPad mini a T-Mobile-hoz

Rövidesen megjelenhet a magyarországi T-Mobile kínálatában az iPad mini, az Apple kisebbik tablete.

Rövidesen megjelenhet a magyarországi T-Mobile kínálatában az Apple kisebbik iPadje, az iPad mini. A szolgáltató weboldalának nyitólapján központi helyen elhelyezett banner szerint a tabletet "hamarosan" árulni kezdik, vélhetően különféle mobilnetes tarifákkal összekötve, kisebb-nagyobb kedvezményekkel. A tablet várhatóan működni fog a szolgáltató LTE-hálózatán is, bár az ezzel kapcsolatos szoftverfrissítéssel egyelőre az iPhone 5 esetében is adós a szolgáltató, illetve az Apple.

A T-Mobile a szolgáltatók közül elsőként kezdheti meg az iPadek forgalmazását, rögtön az egyik legolcsóbb típussal, a 7,9 hüvelykes kijelzővel ellátott iPad minivel. A szolgáltató, mely az iPhone okostelefonokat is először kezdte forgalmazni hazánkban, külön mobilnetes díjcsomagot is kialakított az iPadhez jóval korábban annál, mint hogy az Apple tabletjeit forgalmazni kezdte volna. Ez a tarifa az ikon Net 2 GB nevet viseli és 2 GB adatforgalmat biztosít havi 2950 forintért cserébe - az iPad minit emellett várhatóan más díjcsomagokkal is forgalmazza majd a szolgáltató.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Az iPad minit tavaly októberben jelentette be az Apple, a termékkel a cég szakított a korábbi iPad-formátummal, és levitte a tabletet a kisebb méretkategóriába. A kütyü összesen hat változatban, három memóriakiszereléssel látott napvilágot, 330 dolláros belépő árral. A 7,9 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontású panel mögött az Apple tavalyi A5 rendszerlapkáját találhatjuk, a kétmagos, Cortex-A9-es magokat használó darab hajtja például az iPhone 4S-t és az iPad 2-t is.

A tablet még tavaly ősszel megjelent a magyarországi Apple viszonteladók kínálatában, a legolcsóbb típus, a 16 GB háttértárral ellátott, Wi-Fi kommunikációra képes modell 100 ezer forintba, a 64 GB-os, mobilhálózatkora is kapcsolódó kiszerelés éppen kétszer ennyibe kerül. A T-Mobile egyelőre nem közölte sem a termék árát, sem pedig a megjelenés idejét.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 00:21

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.