Szerző: xtr

2000. szeptember 7. 19:41

Láthatatlan vízhűtések

Amikor elsőként gondol rá az ember, hogy vízzel kéne hűteni a gépet, felmerül a kérdés, hogy milyen csúnya lesz a szoba egy - halakat jobb esetben nélkülöző - akváriummal. Ők kényszerülnek úgy megtervezni hűtésüket, hogy minden alkotóelem gépen belül maradjon. Ekkor fő probléma, hogy nagyságrendekkel kevesebb hűtőfolyadéknak jut hely. 20-50 liter helyett 0,5-2 liter a jellemző. Ehhez mindenképpen kell visszahűtő, ami viszont a zajszintet emeli vissza kis mértékben. Természetesen nem kell megijedni, meg lehet oldani nagyon szépre, nagyon jóra, csak több gondolkodást igényel. Íme egy végtelenül profi, gyönyörű hűtő:

A fent látható hűtés megoldja azt a problémát, mely akkor lépne föl, ha a doboz belsejében, teljesen megszűnne a levegő mozgása. Nevezetesen, hogy a Northbridge, a Videokártya, és a lemezegységek is hőt termelnek. (Erre egyébként több jó szándékú olvasónk is felhívta a figyelmet) Javaslom mindenkinek, hogy erre nagyon figyeljen oda, mert olyan mértékig tud felmelegedni az álló levegő, hogy néhány műanyag alkatrész megolvadhat.

Ken Chevalier hűtőjéről itt találtok egy rövid cikket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról