Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Frissült a NOD32, itt a 6-os verzió

Bodnár Ádám, 2013. január 16. 12:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Korábbi statisztikák szerint toronymagasan Magyarország legnépszerűbb víruskeresője a NOD32. A szlovák ESET bemutatta a program legújabb, 6-os verzióját, ezzel párhuzamosan frissült a NOD32-re épülő Smart Security biztonsági csomag is.

hirdetés

Megjelent a legújabb NOD32 antivírus, valamint a köré épülő Smart Security biztonsági szoftver legújabb verziója is. Az újdonságok kapcsán a fejlesztők leginkább a közösségimédia-felületeket látogató felhasználók jobb védelmét, valamint a lopás elleni biztonságot emelték ki.

Egyre gyakoribban azok a kártevők, amelyek a közösségi oldalakon, például a Facebookon terjednek és a felhasználók nevében például üzeneteket küldenek vagy linkeket jelenítenek meg, amelyek mögött kártékony kód van. A NOD32 kezelőfelületéről telepíthető ESET Social Media Scanner  ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő bejegyzéseket, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok biztosan nem tesznek-e kárt a PC-ben - ha bármilyen problémát észlel a rendszer, e-mailben értesít. A Social Media Scanner még az ismerősök üzenőfalát is ellenőrzi, de azokon semmilyen üzenetet nem jelenít meg. Az ellenőrzés akkor is működik, mikor a felhasználó nincs bejelentkezve a Facebookra.

A másik újdonság a az Anti-Theft a Smart Securityben: a programnak része a notebookok elvesztése, ellopása esetén hasznos információkat elérhetővé tevő szolgáltatás, például meg lehet tekinteni segítségével a gép helyét, amelyet az elérhető Wi-Fi hálózatok pozíciója alapján számít ki, valamint nyomon követhető az esetleges felhasználói aktivitás is. "Nem szeretnénk, hogy ügyfeleink többet fizessenek a komplex védelmi rendszer integrált részét képező szolgáltatásokért. Az elsők között láttuk el termékeinket a lopásvédelmi funkcióval, méghozzá külön költség nélkül" - mondta Béres Péter, ESET magyarországi disztribúcióját végző Sicontact Kft. vezető IT-tanácsadója.

Emellett a phishing, azaz adathalászat elleni védelem is javult a gyártó szerint - a 6-os verziójú termékekbe épített adathalászat-védelmi modul tartalmazza az adathalász webhelyek széles körű adatbázisát. Emellett a felhasználók is folyamatosan jelenthetik az ilyen oldalakat ezen az oldalon, ezzel segítve a fejlesztőmérnökök munkáját. A fejlesztők emellett tovább csiszolták a keresőmotort, amelynek feldolgozása gyorsabb lett, így a keresés még hatékonyabbá vált.

A NOD32 6.0, valamint a tűzfalat, spamszűrőt, szülői felügyelet funkciót és Anti-thetf szolgáltatást is tartalmazó Smart Security 6.0 már elérhető, a érvényes felhasználónevével és jelszavával a korábbi verziót használók díjmentesen térhetnek át rájuk.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.