Szerző: Bodnár Ádám

2013. január 3. 12:01

Lemezes tárolókkal erősít az Imation

A szalagos és optikai adattárolás világából érkező Imation felvásárolja a lemezes és flashmemóriás tárolókat fejlesztői Nexsant. A távoli cél a kis- és középvállalatok igényeire adott integrált megoldások fejlesztése.

Az Imation 120 millió dolláros szerződést kötött a kis- és középvállalati lemezes és hibrid (diszk+SSD) tárolókat gyártó amerikai Nexsan felvásárlásáról. A vételárat a cég 105 millió dollár készpénzben és saját részvényekben egyenlíti ki. A 3M adattárolási réslegének leválasztásából létrejött Imation elsősorban szalagos és optikai tárolóiról ismert, de a kínálatában megtalálhatók otthoni és vállalati használatra szánt külső merevlemezek és pendrive-ok.

A kaliforniai Nexsan kínálatának gerincét kis- és középvállalati tárolók alkotják, amelyek között megtalálhatók tisztán diszkes konfigurációk, valamint SSD-ket is tartalmazó hibrid megoldások. A portfóliót NST sorozatú SAN-ok, az E-sorozatba tartozó NAS-ok, az Assureon márkanéven kínált "unified" tárolók, valamint a Beast névre hallgató archiválórendszerek alkotják. A Nexsan igen kicsi cég, forgalma nem éri el az évi 100 millió dollárt, alkalmazottainak száma 200 alatt van, ügyfeleinek száma meghaladja a 11 ezret világszerte.

Az Imation a felvásárlástól azt várja, hogy a vállalati diszkes (elsődleges) tárolók irányába terjeszkedjen. A vállalat komoly nemzetközi jelenléte, 100 országban működő képviselete és globális ismertsége révén könnyen fel tudná futtatni a Nexsan tárolók eladásait. "Az Imation biztosítja számunkra a globális jelenlétet és méretet, amely révén bővíthetjük az üzletünket, miközben a partnerprogramunk, az erőteljes menedzsment és dolgozók, valamint az innovatív termékek és a roadmap stabil marad" - mondta az akvizíció kapcsán a Nexsan vezetője, Philip Black.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

"A stratégiánk egyik elemeként nagy fókuszt helyezünk a kis- és középvállalati szegmensre, amelynek az igényei nincsenek igazán kiszolgálva. Ezt a piacot a Nexsan jól ismeri, a menedzsment ezen a piacon építette fel a céget több mint 80 millió dollárosra, miközben erős nyereséghányadot ért el" - tette hozzá Mark Lucas, az Imation első embere. "A Nexsan egy sikeres cég, amely a tárolópiac legégetőbb problémáira ad megoldást és nagy örömünkre szolgál, hogy a vezetősége Philip Blackkel együtt csatlakozik az Imationhöz."

A megállapodás értelmében a Nexsan egyelőre nem integrálódik az Imation szervezetébe, jelenlegi vezetése alatt működik tovább az eddigi csapatával, létesítményei megtartása mellett.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról