Szerző: Bodnár Ádám

2013. január 3. 12:01

Lemezes tárolókkal erősít az Imation

A szalagos és optikai adattárolás világából érkező Imation felvásárolja a lemezes és flashmemóriás tárolókat fejlesztői Nexsant. A távoli cél a kis- és középvállalatok igényeire adott integrált megoldások fejlesztése.

HIRDETÉS

Az Imation 120 millió dolláros szerződést kötött a kis- és középvállalati lemezes és hibrid (diszk+SSD) tárolókat gyártó amerikai Nexsan felvásárlásáról. A vételárat a cég 105 millió dollár készpénzben és saját részvényekben egyenlíti ki. A 3M adattárolási réslegének leválasztásából létrejött Imation elsősorban szalagos és optikai tárolóiról ismert, de a kínálatában megtalálhatók otthoni és vállalati használatra szánt külső merevlemezek és pendrive-ok.

A kaliforniai Nexsan kínálatának gerincét kis- és középvállalati tárolók alkotják, amelyek között megtalálhatók tisztán diszkes konfigurációk, valamint SSD-ket is tartalmazó hibrid megoldások. A portfóliót NST sorozatú SAN-ok, az E-sorozatba tartozó NAS-ok, az Assureon márkanéven kínált "unified" tárolók, valamint a Beast névre hallgató archiválórendszerek alkotják. A Nexsan igen kicsi cég, forgalma nem éri el az évi 100 millió dollárt, alkalmazottainak száma 200 alatt van, ügyfeleinek száma meghaladja a 11 ezret világszerte.

Az Imation a felvásárlástól azt várja, hogy a vállalati diszkes (elsődleges) tárolók irányába terjeszkedjen. A vállalat komoly nemzetközi jelenléte, 100 országban működő képviselete és globális ismertsége révén könnyen fel tudná futtatni a Nexsan tárolók eladásait. "Az Imation biztosítja számunkra a globális jelenlétet és méretet, amely révén bővíthetjük az üzletünket, miközben a partnerprogramunk, az erőteljes menedzsment és dolgozók, valamint az innovatív termékek és a roadmap stabil marad" - mondta az akvizíció kapcsán a Nexsan vezetője, Philip Black.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

"A stratégiánk egyik elemeként nagy fókuszt helyezünk a kis- és középvállalati szegmensre, amelynek az igényei nincsenek igazán kiszolgálva. Ezt a piacot a Nexsan jól ismeri, a menedzsment ezen a piacon építette fel a céget több mint 80 millió dollárosra, miközben erős nyereséghányadot ért el" - tette hozzá Mark Lucas, az Imation első embere. "A Nexsan egy sikeres cég, amely a tárolópiac legégetőbb problémáira ad megoldást és nagy örömünkre szolgál, hogy a vezetősége Philip Blackkel együtt csatlakozik az Imationhöz."

A megállapodás értelmében a Nexsan egyelőre nem integrálódik az Imation szervezetébe, jelenlegi vezetése alatt működik tovább az eddigi csapatával, létesítményei megtartása mellett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 12:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.