Szerző: Bodnár Ádám

2013. január 3. 12:01

Lemezes tárolókkal erősít az Imation

A szalagos és optikai adattárolás világából érkező Imation felvásárolja a lemezes és flashmemóriás tárolókat fejlesztői Nexsant. A távoli cél a kis- és középvállalatok igényeire adott integrált megoldások fejlesztése.

Az Imation 120 millió dolláros szerződést kötött a kis- és középvállalati lemezes és hibrid (diszk+SSD) tárolókat gyártó amerikai Nexsan felvásárlásáról. A vételárat a cég 105 millió dollár készpénzben és saját részvényekben egyenlíti ki. A 3M adattárolási réslegének leválasztásából létrejött Imation elsősorban szalagos és optikai tárolóiról ismert, de a kínálatában megtalálhatók otthoni és vállalati használatra szánt külső merevlemezek és pendrive-ok.

A kaliforniai Nexsan kínálatának gerincét kis- és középvállalati tárolók alkotják, amelyek között megtalálhatók tisztán diszkes konfigurációk, valamint SSD-ket is tartalmazó hibrid megoldások. A portfóliót NST sorozatú SAN-ok, az E-sorozatba tartozó NAS-ok, az Assureon márkanéven kínált "unified" tárolók, valamint a Beast névre hallgató archiválórendszerek alkotják. A Nexsan igen kicsi cég, forgalma nem éri el az évi 100 millió dollárt, alkalmazottainak száma 200 alatt van, ügyfeleinek száma meghaladja a 11 ezret világszerte.

Az Imation a felvásárlástól azt várja, hogy a vállalati diszkes (elsődleges) tárolók irányába terjeszkedjen. A vállalat komoly nemzetközi jelenléte, 100 országban működő képviselete és globális ismertsége révén könnyen fel tudná futtatni a Nexsan tárolók eladásait. "Az Imation biztosítja számunkra a globális jelenlétet és méretet, amely révén bővíthetjük az üzletünket, miközben a partnerprogramunk, az erőteljes menedzsment és dolgozók, valamint az innovatív termékek és a roadmap stabil marad" - mondta az akvizíció kapcsán a Nexsan vezetője, Philip Black.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

"A stratégiánk egyik elemeként nagy fókuszt helyezünk a kis- és középvállalati szegmensre, amelynek az igényei nincsenek igazán kiszolgálva. Ezt a piacot a Nexsan jól ismeri, a menedzsment ezen a piacon építette fel a céget több mint 80 millió dollárosra, miközben erős nyereséghányadot ért el" - tette hozzá Mark Lucas, az Imation első embere. "A Nexsan egy sikeres cég, amely a tárolópiac legégetőbb problémáira ad megoldást és nagy örömünkre szolgál, hogy a vezetősége Philip Blackkel együtt csatlakozik az Imationhöz."

A megállapodás értelmében a Nexsan egyelőre nem integrálódik az Imation szervezetébe, jelenlegi vezetése alatt működik tovább az eddigi csapatával, létesítményei megtartása mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról