:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. december 12. 13:55

Céges előfizetést is kínál szoftvereihez az Adobe

Már nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is megkaphatják előfizetéses konstrukcióban az Adobe professzionális grafikai szoftvereit. A tegnapi bejelentéssel együtt frissült a Photoshop CS6 is, amely nem támogat többé Windows XP-t.

Az Adobe idén tavasszal jelentette be Creative Cloud szolgáltatását, amelynek keretében a vállalat CS6 Master Collection programcsomagját előfizetéses, havidíjas modellben is lehetett használni. A cég szerint a konstrukció rendkívül sikeres volt, az azóta eltelt időben 200 ezer előfizetője lett a Creative Cloudnak, 88 százalékuk egy éves előfizetéssel.

A Creative Cloud egyéni felhasználók számára szóló konstrukció volt, de az Adobe már akkor elhintette, hogy céges ajánlata is lesz, ezt tegnap be is mutatták, megszületett a Creative Cloud for Teams csomag. Egy múlt heti sajtótájékoztatón Szilvási Ákos, az Adobe hazai kereskedelmi képviseletének vezetője elmondta, az előfizetéses rendszerben a felhasználók azonnal hozzáférnek a Creative Cloud szoftverválasztékához (CS6 Master Collection, Lightroom, Muse, Edge, stb.) és szolgáltatásaihoz (pl. Business Catalyst, TypeKit), folyamatosan kapják a frissítéseket. A céges tagok az egyéni előfizetőknél többet is kapnak: 25 helyett 100 gigabájtos tárhelyet fejenként, illetve magasabb szintű terméktámogatást.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Creative Cloud for Teams konstrukciót továbbra is a licencértékesítő partnereknél lehet megvásárolni. A Creative Cloud for Teams, azaz Szilvási Ákos terminológiája szerint "csapatfelhő" fontos jellemzője, hogy nem személyre, hanem cégre szóló előfizetés, vállalaton belül a dolgozók között a használat joga átruházható. Az előfizetés ára 70 euró havonta, azonban az egyéni tagsággal ellentétben itt csak éves konstrukció van, vagyis 840 eurót kell egy-egy felhasználó után fizetni. Év közben a felhasználók száma bővíthető, ilyenkor időarányos díjat kell fizetni, azonban az előfizetés ideje alatt a licencelt felhasználók számának csökkentésére nincs lehetőség. A jelenlegi vásárlók számára az első évben kedvezményes, havi 50 eurós díjjal próbálja meg vonzóbbá tenni a csapatfelhőt az Adobe.

A bejelentéssel egyszerre frissült a Photoshop CS6, amelynek kapcsán az egyik legfontosabb korlátozás a Windows XP támogatásának elhagyása, az új változathoz legalább Windows Vista szükséges. A szoftver emellett telepítéskor ellenőrzi a grafikus memória mennyiségét is, 512 megabájtnál kisebb videomemória esetén a szoftver nem is indul el. Az újdonságok kapcsán érdemes még kiemelni a nagy pixelsűrűségű ("retina") kijelzők támogatását, illetve az olyan finomságokat mint a nondestruktív blur, a CSS-támogatás, valamint a fejlettebb 3D funkciók (fényezés, textúrázás, mapping).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.