Szerző: Koi Tamás

2012. november 16. 11:56

Bérelhető mobil a Vodafone következő nagy dobása

Európában ritkaságnak számító kereskedelmi konstrukcióval bővíti kínálatát a brit Vodafone. A cég legújabb tarifái mellé bérbe adja az okostelefonokat az ügyfeleknek, akik így évente a legmodernebb technológiát használhatják rendszeres beruházás nélkül.

Az európai piacon egyedülálló konstrukciót indított útjára a brit Vodafone. A Red Hot tarifa lehetőséget ad az előfizetőnek arra, hogy csúcskategóriás okostelefonját rendszeres, nagy összegű beruházás nélkül, az átlagosnál rövidebb ciklusokban újra cserélje. A Vodafone mindezt úgy teszi lehetővé, hogy a telefont nem eladja, hanem bérbe adja az előfizetőnek.

Bérleti modell

A Vodafone Red Hot a mobilszolgáltatók évtizedek óta bevett kereskedelmi modelljével szakít látványosan. Az operátorok értékesítési- és marketinggyakorlata szinte minden esetben arra épít, hogy a felhasználó a birtokába kerülő telefon listaárából kap kedvezményt, melynek mérete több tényezőtől függ. A fizetendő végösszeget befolyásolja, hogy az ügyfél milyen tarifával vásárolja meg a készüléket, mennyi időre kötelezi el magát a szolgáltatónál, illetve vállal-e a tarifára hűséget. Végül, de nem utolsósorban a készülék árába épített marketingtámogatás is módosíthatja a fogyasztói árat.

Ez a rendszer - különösen a csúcskategóriás készülékek esetén - arra ösztönzi az előfizetőt, hogy minél drágább tarifával vásárolja meg a telefont és minél hosszabb ideig hűséges maradjon, csakhogy ez a technológiai változások iránt fogékony, mindig a legújabb fejlesztésekre vágyó előfizetők érdekeit kevéssé szolgálja. Az okostelefon-piac fejlődési üteme jelenleg ugyanis még gyorsabb a szolgáltatók árazásában preferált 24 havi frissítési ciklushoz képest.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Vodafone a Red Hot bérleti modellel ezt a problémát kívánja feloldani úgy, hogy az okostelefon valójában soha nem kerül az előfizető tulajdonába, cserébe az ügyfél 12 havonta mindig az aktuális csúcsmodellre cserélheti a mobilját. A Red Hot tarifába természetesen ez a szolgáltatás is be van árazva, így például egy korlátlan beszélgetést és SMS-t, valamint 2 gigabájt adatforgalmat és készülékbiztosítást is tartalmazó előfizetéssel egy Samsung Galaxy S III okostelefon havi 47 angol fontért vihető el, vagyis vehető bérbe a Vodafone-tól.

Nem a kukába kerülnek

Az egyelőre nem világos, hogy a szolgáltató mihez kíván kezdeni a visszavett készülékekkel, a Vodafone ugyanakkor több országban - így hazánkban is - indított olyan készülékcsere-programot, melynél a használt mobilokra felújítás vár, majd a szolgáltató a fejlődő országokban értékesíti a készleteket. A magyar Vodafone-nál Mobilbeváltó néven októberben indult a szolgáltatás.

A Vodafone a Red tarifát több másik leányvállalata mellett Magyarországon is bevezette. A Vodafone Red október elejétől érhető el havi előfizetési díjas modellben, november elejétől pedig hozzáférhető feltöltőkártyás konstrukcióban is. A havi előfizetéses tarifáknál a szolgáltató minden belföldi irányba korlátlan hívást és SMS-küldést biztosít, 2 vagy 4 GB adatforgalommal. A drágább tarifákhoz készülékbiztosítás és más prémium szolgáltatások (kiemelt helpdesk) is jár.

Az okostelefon-bérlet esetleges hazai bevezetéséről érdeklődtünk a magyarországi leányvállalatnál is, a cég későbbre ígért tájékoztatást a témában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.