:

Szerző: Koi Tamás

2012. október 31. 15:15

Maradnak az emelt árak a Telenornál

December elejétől ismét korrigál árain a Telenor Magyarország - a cég a júliusban életbe léptetett áremelésre érkező reakciókat figyelembe véve alakítja át tarifáinak havidíját.

December 3-án változtat gyakorlatilag összes publikus tarifájának havidíján a Telenor Magyarország: a társaság lebeszélhető fix összegekkel emeli a díjcsomagok árát, cserébe megválik attól a korábbi gyakorlattól, mely a lebeszélhető összeget vagy percet tekintve különbséget tesz a hálózaton belüli és hálózaton kívüli hívások közt. A szintén júliusban bevezetett, bruttó 2,5 forintos kapcsolási díj marad, az áremelés mértéke 190 és 704 forint közt változik.

Mindenhol emelnek

A Telenor mai sajtóközleményében emlékeztet, hogy a díjcsomagok megváltoztatására azért van, illetve azért volt szükség, mert a távközlési különadó mellett júliusban életbe léptetett telefonadó jelentős extra terhet ró rá. Az operátor a közleményben kiemeli, hogy csak így tudja hosszú távon biztosítani beruházásait, hálózatának folyamatos fejlesztését, valamint a szolgáltatás színvonalát, mely a cég álláspontja szerint minden ügyfél és a magyar gazdaság érdeke. "Sajnos a szabályozási háttér folyamatos változtatása miatt rá vagyunk kényszerítve, hogy esetenként módosítsuk a tarifáinkat. (...) Folyamatosan vizsgáljuk a bevezetett változások hatásait, és igyekszünk úgy finomhangolni, testre szabni a tarifákat, hogy azok hatásai kevésbé legyenek megterhelők" - nyilatkozta az új árváltozások kapcsán Sigvart Voss Eriksen, a Telenor kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Telenor közleményében szereplő információk szerint a cég az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján döntött úgy, hogy a lebeszélhető perceket tartalmazó tarifáknál a 60-40 százalékos hálózaton belüli és hálózaton kívüli felhasználást eltörli (kivéve az Okostarifa, és az azóta bevezetett Smarttarifa és Smarttarifa Extra csomagoknál), cserébe minden díjcsomag havi előfizetési díját megemeli. Az emelés pontos mértékéről a szolgáltató a napokban küld értesítést minden ügyfelének SMS-ben, illetve az árak elérhetők a szolgáltató weboldaláról letölthető szerződési feltételekben is.

Ötmilliárd ment el különadóra és telefonadóra

Kutas István, a társaság kommunikációs igazgatója az MTI-nek korábban elmondta, a két, párhuzamosan élő adónem (ágazati különadó, telefonadó) egyszerre nagyságrendileg mintegy egymilliárd forint plusz terhet jelent havonta a Telenornak. Kutas ugyanakkor hozzátette, hogy ha a két különadó közül az egyiket kivezetik, és "más gazdasági tényezők" változatlanok maradnak, a szolgáltató visszaállítja az árakat a régi szintre. Kutas az interjúban nem részletezte, mit ért pontosan más gazdasági tényezők alatt, a nyilatkozat óta eltelt időszakban született meg ugyanakkor az a távközlési szektor szereplői számára drasztikus változásokkal járó törvénymódosítási javaslat, mely több ponton is megváltoztatná az Elektronikus Hírközlési Törvényt.

A mobiltávközlési vállalat által kiadott legutóbbi, harmadik negyedéves pénzügyi jelentés szerint a társasághoz a július elejétől szeptember végéig tartó időszakban mintegy 40,51 milliárd forintnyi árbevétel folyt be, szemben az egy évvel korábbi 41,7 milliárd forinttal. Az EBITDA egyszeri tételek nélküli nominális értéke mindeközben jóval nagyobb mértékben, 15,76 milliárd forintról 12,23 milliárd forintra csökkent az adott pénzügyi időszakban.

A cég a mögötte álló pénzügyi időszakban arányosan 2,4 milliárd forintnyi különadót és 2,5 milliárd forint telefonadót fizetett be a költségvetésnek - ez az árbevétel 12 százalékát vitte el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.