Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 12. 14:08

Ma indul a TV2 HD adása

A TV2 őszi nagy dobása, a The Voice tehetségkutató első adására időzítette a HD-átállást a csatorna, mától a legtöbb TV2-s műsor HD-minőségben élvezhető - egyelőre csak a UPC HD-csomagjainak előfizetői számára.

Mától HD minőségben is elérhetővé válik a hazai második számú kereskedelmi csatorna, a TV2 adása. A UPC bejelentése szerint először nála nézhető a magasabb minőségű adás, rögtön az indulástól számítva. A TV2 HD a UPC kábeles kínálatában a 30-as programhelyen érhető el, a HD adásokat is tartalmazó digitális kábeltévés szolgáltatáscsomagok (mediabox HD, HD DVR vagy mediacard HD opciók) előfizetői számára. A TV2 HD-vel együtt a UPC szolgáltatásán így már összesen 13 HD adás érhető el (köztük a külön előfizetéssel nézhető HBO HD és a FilmBox HD).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A TV2 a jövőben fokozatosan egyre több HD adást fog sugározni, saját műsorait pedig fokozatosan eleve ebben a formátumban rögzíti vagy közvetíti élőben. Az első példa az este induló The Voice tehetségkutató közvetítése lesz, amelynek infrastruktúráját már az első pillanattól HD minőségre tervezte a csatorna. A HD sugárzás bevezetésére lassan szánta rá magát a TV2, a 16:9-es képformátum például már tavaly ősz óta elérhető. A technológiai átállásban még így is megelőzte a piacvezető RTL Klubot, amely továbbra is csak hagyományos formátumban közvetít és egyelőre nem is utalt közelgő technológiaváltásra.

A TV2 csoport három hét múlva tovább bővíti a HD-csatornák számát, a SuperTV2 HD felbontású változata november 2-től lesz elérhető, és ettől az időponttól fogva egyébként minden műsor nagy felbontású lesz a TV2 prémiumcsatornáján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról