Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 12. 14:08

Ma indul a TV2 HD adása

A TV2 őszi nagy dobása, a The Voice tehetségkutató első adására időzítette a HD-átállást a csatorna, mától a legtöbb TV2-s műsor HD-minőségben élvezhető - egyelőre csak a UPC HD-csomagjainak előfizetői számára.

Mától HD minőségben is elérhetővé válik a hazai második számú kereskedelmi csatorna, a TV2 adása. A UPC bejelentése szerint először nála nézhető a magasabb minőségű adás, rögtön az indulástól számítva. A TV2 HD a UPC kábeles kínálatában a 30-as programhelyen érhető el, a HD adásokat is tartalmazó digitális kábeltévés szolgáltatáscsomagok (mediabox HD, HD DVR vagy mediacard HD opciók) előfizetői számára. A TV2 HD-vel együtt a UPC szolgáltatásán így már összesen 13 HD adás érhető el (köztük a külön előfizetéssel nézhető HBO HD és a FilmBox HD).

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A TV2 a jövőben fokozatosan egyre több HD adást fog sugározni, saját műsorait pedig fokozatosan eleve ebben a formátumban rögzíti vagy közvetíti élőben. Az első példa az este induló The Voice tehetségkutató közvetítése lesz, amelynek infrastruktúráját már az első pillanattól HD minőségre tervezte a csatorna. A HD sugárzás bevezetésére lassan szánta rá magát a TV2, a 16:9-es képformátum például már tavaly ősz óta elérhető. A technológiai átállásban még így is megelőzte a piacvezető RTL Klubot, amely továbbra is csak hagyományos formátumban közvetít és egyelőre nem is utalt közelgő technológiaváltásra.

A TV2 csoport három hét múlva tovább bővíti a HD-csatornák számát, a SuperTV2 HD felbontású változata november 2-től lesz elérhető, és ettől az időponttól fogva egyébként minden műsor nagy felbontású lesz a TV2 prémiumcsatornáján.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról