Szerzők: Bodnár Ádám, Dojcsák Dániel

2012. október 12. 11:24

Elkészült az Office 2013

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a következő generációs irodai szoftvercsomagja, az Office 2013 elért a gyártási fázisba, ami azt jelenti, hogy a szoftverek készen vannak, véget értek a tesztek, csak a piaci bevezetés van hátra. Mivel több komponensről és licencvariációról van szó, ezért a megjelenés fokozatos lesz.

Az Office News blogban Kirk Koenigsbauer, a Microsoft alelnöke azt írta, hogy ez minden idők legambiciózusabb kiadása az Office-nak, hiszen magában foglalja a teljes Office programcsaládot, a szervereket és a cloud-szolgáltatásokat.  Az új Office első alkalommal jelenik meg érintőképernyős vezérlésre is optimalizálva, kiszolgálva a Windows 8 felületének képességeit. Az RTM verziót minden Office 2013 termék elérte, ami azt jelenti, hogy az Office 365, a Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access, InfoPath, Lync, Project, Visio, az Exchange és a SharePoint is végleges formájába került. Az igazi kérdés persze az, hogy a felsorolt termékeket a vásárlók és felhasználók mikor vehetik valóban birtokba.

Mikortól lehet megvenni?

Az Office 2010 licenc-szel rendelkezők október 19-én kapják meg ingyenesen azokat a kuponokat, amelyek birtokában az új változtatra frissíthetnek ingyenesen. A következő fontos dátum október 26-a, amikor a Windows RT-t futtató eszközökkel együtt megjelenik az Office 2013 Home and Student RT előzetese, amely azonban csak később frissül a végleges változatra. Az Office RT  verzió csak Windows RT operációs rendszeren fut és az azt tartalmazó készülékeken lesz elérhető, önállóan nem lehet majd megvásárolni.

Novemberben a Microsoft frissíti az Office 365 nagyvállalati verzióját  egy szervizcsomag keretében, majd ezt követően kiadja a telepíthető Office 2013-at a mennyiségi licenccel és frissítési garanciával (Software Assurance) rendelkező ügyfeleknek. A vállalatok ekkor juthatnak hozzá a szervertermékek (SharePoint, Exchange, Lync) végleges verziójához. Szintén novemberben kezdődik meg a szoftverek terítése a TechNet és MSDN programokon keresztül a regisztrált fejlesztők és IT-szakemberek részére. A Microsoft árlistáján december 1-én tűnik majd fel először az új Office

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A teljesen publikus és valóban mindenki számára nyitott vásár viszont 2013 első negyedévéig várat magára, ami bizonyos források szerint január utolsó hetét jelenti. Ekkortól bárki megveheti egyéni felhasználóként is, illetve a létező bármilyen üzleti konstrukcióban a termékek közül a számára érdekeseket. A vállalat továbbra sem hozta nyilvánosságra a premier időpontját, de valószínűleg január végén vagy február elején kerül az üzletekbe az új Office.

Jön az Office iOS-re és Androidra is?

A Windows SuperSite szerzője, Paul Thurrott pedig úgy értesült, hogy 2013 tavasza még két érdekes terméket tartogat: az Office 2013 megjelenik iOS-re és Androidra is, mégpedig a tablet készülékekre hangolva. Ez a két változat viszont nem egyszerű megvásárolható alkalmazás lesz, hanem előfizetéses formában lehet majd hozzáférni, a piactéren lévő appok letöltése így várhatóan ingyenes lesz. A tabletekre szánt Office verzióról, illetve az Office 2013 termékek árazásáról korábbi cikkeinkben olvashatóak további részletek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.