Szerző: Koi Tamás

2012. október 1. 10:04

Ötszáz embert bocsát el a Magyar Telekom

Jórészt még idén év vége előtt több mint 500 munkavállalót bocsát el a Magyar Telekom, átfogó költségcsökkentési intézkedésének részeként. A vállalat ezzel az elmúlt évek legnagyobb létszámleépítését hajtja végre.

Megállapodott a Magyar Telekom a társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2013-as létszámleépítésekről és további költségcsökkentési intézkedésekről, melynek részeként 500 munkavállalót bocsát el a társaság - többségüket még idén. Azok, akik a cégnél maradnak, jövő tavasszal bérfejlesztésben részesülnek, emellett könnyen elképzelhető, hogy addigra már más részlegnél, vagy igazgatóságnál fognak dolgozni, a Telekom ugyanis jelentős szervezeti átalakításokat léptet életbe jövőre.

A vállalat közleménye szerint a béren kívüli juttatások rendszerének egy eleme változik, a halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő biztosítás munkáltatói hozzájárulásának mértéke 25%-kal csökken. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 6 milliárd forintot tesz ki, melynek döntő hányada 2012 negyedik negyedévben kerül könyvelésre. Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2013. áprilistól 4%-os bérfejlesztésben részesülnek annak érdekében, hogy megőrizzük azon munkatársak bérének reálértékét, akik a továbbra is Társaságnál maradnak.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A januárban életbe lépő változások részeként ismét átalakul a cég működési struktúrája: a Magyar Telekom még júniusban jelentette be, hogy a jelenlegi értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettesi pozíció átalakul és jövő januártól lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióként működik majd. Az új csúcsvezetői poszt várományosa a mostani értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, Keszég Attila, aki 2010-ben csatlakozott a távközlési szolgáltatóhoz - éppen akkor, amikor a lakossági szolgáltatások üzletágat lényegében megszüntették WInkler János akkori vezérigazgató-helyettes elbocsátásával.

A Magyar Telekomnál a mostani az elmúlt évek legnagyobb mértékű létszámleépítése. A vállalattól 2009-ben 300, 2010-ben 400, 2011-ben 300, 2012-ben pedig 250 munkavállaló távozott.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról