Szerző: Kovács Attila

2000. szeptember 5. 14:41

És íme: Matrox G450 tesztek, infók

Világszerte a nagy, hardverekkel foglalkozó oldalaknak ma járt le a Matrox G450-el kapcsolatos titoktartási szerződésük és így már net-szerte elérhetőek a G450 tesztek. Íme néhány külföldi oldal, ahol az új Matrox kártyától olvashatunk:

HIRDETÉS

Világszerte a nagy, hardverekkel foglalkozó oldalaknak ma járt le a Matrox G450-el kapcsolatos "titoktartási szerződésük" és így már net-szerte elérhetőek a G450 tesztek. Íme néhány külföldi oldal, ahol az új Matrox kártyától olvashatunk: Végső soron a Matrox egy olyan, a G400 technológiáját használó kártyát hozott ki, ami a vállalati szektor egyik kedvence lehet a jövőben. Ez a kártya nagyon hasonlít a G250-re, ami a Matrox G200 picit finomított változata volt és szintén nem a kemény játékosokat célozták meg vele. Érdekes, hogy a Matrox a reményekkel ellentétben nem a teljesítmény növelésére használta fel a 0.18 mikronos gyártástechnológiára való áttérést, hanem a költségcsökkentésre. A kártya azon az órajelen működik, mint a jó öreg G400, azaz a grafikus processzor 125, a memória pedig 166Mhz-en ketyeg. Ennek következtében a kártya teljesítménye nem jobb, mint egy G400 teljesítménye. Annak érdekében, hogy még kissebb költséggel tudják gyártani a G450-es chipeket, a memóriabusz sávszélességét is 64 bitesre redukálták (így 64 lábbal kevesebb lábat kell a G450-es chipre rakni). Megjegyezném hogy a G450-es kártyákon DDR ramokat használnak, ezért a 64bit is ugyan akkora sebességű memória elérést jelent, mint a G400 esetében a 128 bites adatbusz, ahol SDR ramokat taláhattunk.

Ha félrerakjuk a teljesítményt és a G450-et picit jobban szemügyre vesszük, akkor egy olyan grafikus processzort ismerhetünk meg a G450 személyében, ami nagyon sok funkciót tartalmaz és ezt mérsékelt áron kínálja a felhasználóknak. Végső soron én azt mondanám, hogy ez az utolsó bőr, amit a jól bevált G400-as chipről a Matrox lehúz, bár ez sem teljesen igaz, mivel minden bizonnyal lesz G400-ra épülő Multi Monitor Series (á lá G200 MMS) is. Most már csak egy nagy kérdés van: mit fog tudni a Matrox G800?

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:00

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.