:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 5. 11:27

A Compaq abbahagyja a ProSignia termékcsalád gyártását

A kisvállalatoknak szánt termékcsalád tagjait ezentúl a népszerű vállalati Deskpro PC ill. Armada hordozható PC név alatt fogják forgalmazni. A Compaq ezenkívül a Deskpro EN sorozatot sem folytatja és új asztali termékcsaládot mutatnak be Deskpro EX néven. E lépés révén a cég a gyártási folyamatot is egyszerűsíti, csökkenti a beszállítói láncolat költségeit és megkönnyíti a vásárlók döntését.

Egyes elemzők szerint már a kezdettől fogva zavaros volt az 1998 novemberében megjelent ProSignia elnevezés a vásárlók számára: eredetileg egy régi Compaq szerver termékcsalád neve volt ez, majd asztali és laptop PC-khez egyaránt használták a ProSignia nevet. Ezzel szemben a cég vállalati PC termékvonala egyértelműen elkülöníti a márkákat: Deskpro PC-k, Armada laptop-ok és iPaq Internet eszközök és kéziszámítógépek.

A Compaq szerint számos kis és közepes méretű vállalat vásárolta a jobban ismert Deskpro EN-t ill. EP-t valamint Armada notebook-okat a ProSignia helyett annak ellenére, hogy a ProSignia árai általában alacsonyabbak voltak. A cég lépése a termékcsaládok egyszerűsítésének része: a Deskpro EXS pontosan az lesz, ami jelenleg a ProSignia. A Deskpro ill. Armada PC-ken belül a kis és közepes méretű vállalatoknak szánt termékek nevében szerepelni fog az "S", ld. Deskpro EXS.

A ProSignia helyettesei azonnal megvásárolhatók: az asztali Deskpro EXS ára 699$, ebben 566 MHz-es Celeron processzor, 64 MB RAM, 10 GB-os HDD. Az 1034$-os változatban 733 MHz-es Pentium III processzor, 64 MB RAM 16 MB-os videókártya, 15 GB-os HDD, 48X CD-ROM és hálózati kártya van. Mindként konfiguráció Windows 95 ill. 98-cal kapható.

Kezdetben két ex-ProSignia Armada notebook lesz kapható: az Armada 100S ára 1099$, ebben egy 533 MHz-es AMD K6-2 processzor, 12,1"-os kijelző, 5 GB-os HDD, 24X CD-ROM és 56 kbps-os modem van. Az Armada E500S ára 2000$ felett kezdődik majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.