Szerző: mz

2000. szeptember 4. 22:33

Elfelejtünk nyaralni

Kinyúlni a meleg homokon, egy hideg italt szürcsölgetni, stírölni a nőket - vagy cirógatni a barátnőt - valami ilyesmi az igazi nyaralás. Egy felmérés szerint azonban egyre kevésbé vagyunk képesek az önfeledt pihenésre, információkkal túlterhelt, ezerféle hálózatba csatolt elektronikus agyunk nem képes a kikapcsolódásra.
Napjaink munkavállalója hiába tartózkodik fényévekre az irodától, lélekben képtelen elszakadni tőle. Inkább felrohan a szállodaszobába, és gyorsan megnézi, munkahelyi címére nem érkezett-e néhány e-mail. Az Andersen Consulting szerint egyre többen vannak - a legalább egy hétig nyaralók között 83 százalék az arányuk -, akik pihenésük ideje alatt is kapcsolatban maradnak irodájukkal. Legtöbben csak üzeneteiket hallgatják le, de 16 százalékuk visz magával egy notebookot, hogy megnézhesse elektronikus leveleit is. Minden 25. ember teljesen felszerelkezve indul útjára, mobiltelefont, laptopot, személyhívót csomagolva a Hawaii-mintás ingek mellé.
Az elemzők szerint mindez a felfűtött, rohanó, túlpörgetett, a gyilkos versenyre koncentráló üzleti élet eredménye. Sokan nem is dolgoznak a távolból, csak tudni szeretnék, hogy legfontosabb feladataik jó kézben vannak.
A megkérdezettek véleménye minderről sokféle, egyesek szükséges rossznak tartják az irodával fenntartott kapcsolatot, mások örülnek, hogy nem kell semmit bepótolniuk az érkezést követően, megint mások pedig a technika csodájának tartják a folyamatos kapcsolatot - szerintem ők a legbetegebbek.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.