Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 23. 14:32

A negyedik mobilszolgáltató titkos favoritja lehet az Invitel

A legfrissebb sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy szoros együttműködésre lép a negyedik mobilszolgáltató létrehozására elindított projektcég és az ország egyik legnagyobb távközlési vállalata, az Invitel.

Konzorciumot hozhat létre az Invitellel a negyedik magyar mobilszolgáltató létrehozására tavaly kiírt frekvenciaaukción több blokkra is sikeresen licitáló MPVI Mobil Zrt - értesült a Napi Gazdaság. A lap úgy tudja, a felek közti tárgyalás még zajlik a részletekről, az mindenesetre egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Mid Europe Partners tulajdonában álló Invitel az előzetes várakozásokkal ellentétben tevékeny részt vállalhat a magyar mobilpiac bővülésében.

Önnek is jó, nekünk is jó, a nemzetnek is jó

Az együttműködés a lap szerint mindkét fél számára előnyös lehet, az Invitel mobilszolgáltatással bővíthetné jobbára vezetékes szolgáltatásokból álló portfólióját, az MPVI pedig infrastruktúra-használati jogot kaphatna a távközlési cégtől azokban a régiókban, ahol az eredeti konzorcium részét képező Magyar Villamosművek optikai hálózata nem ér el, vagy nem biztosít elegendő kapacitást.

Az Invitel a három magyarországi mobilszolgáltató közül legalább kettőnek, a Telenornak és a Vodafone-nak eleve biztosít gerinchálózati összeköttetést és egyéb vezetékes adatszolgáltatásokat jelenleg is, ezeket az MPVI egy az Invitel számára is kedvező együttműködés reményében kedvezményesen használhatná. Elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy az MPVI virtuális mobilszolgáltatóként szerződik le az Invitellel, ez esetben - legalábbis eleinte - a kötelező nemzeti roaming révén az Invitel mobilos ügyfelei valójában a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone hálózatán használhatnák a telefonjukat.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Nem teljesen kizárt az sem, hogy ha az Invitel és az MPVI valóban konzorciumot hoznak létre, a mobilszolgáltatást Invitel márkanéven biztosítják. Az MPVI mobil márkájának neve mindmáig kérdéses, a cég tavaszi sajtótájékoztatóján az illetékes vezetők csak annyit közöltek, már "gondolkodnak" a néven, de ennél több részletet nem árultak el.

Van nevük

Az Invitel neve mellett a meglévő, jelentős mértékű ügyfélbázison túl a marketingkommunikációs tapasztalatok is szólhatnak. Idén tavasz óta az Invitelnél dolgozik Langsteiner Marianne és Liptay Gabriella, korábban mindketten a Magyar Telekomnál töltöttek be marketing- és kommunikációs vezetői tisztséget. Langsteiner nevéhez fűződik többek közt a Westel-T-Mobile márkaváltás levezénylése és a Magyar Telekom három képernyős stratégiájának bevezetése is.

A budaörsi székhelyű távközlési cég számára a konzorcium emellett kitűnő lehetőséget biztosítana arra, hogy a közszférát a jelenleginél jóval nagyobb mértékben ellássa szolgáltatásaival, hiszen hosszú ideje nyílt titok, hogy a negyedik mobilszolgáltató - az állami szerepvállalás révén - elsősorban innen számít ügyfelekre.

A Napi Gazdaság értesüléseit az állami mobilcég piaci találgatásnak nevezte, az Invitel pedig közölte, az MPVI-vel kész ugyanúgy együttműködni, mint eddigi mobilpiaci partnereivel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról