Szerző: Dojcsák Dániel

2012. augusztus 10. 16:49

Megjött a HTC One X-re a Sense 4.1

A HTC váratlanul előrukkolt egy komplex frissítéssel, ami az Androidot, a Sense-t és az előretelepített szoftvereket is érinti. Minden One X-en érdemes azon nyomban a beállítások menün belül a telefonról résznél a frissítések keresése pontra nyomni, és máris lehet örülni a 148 megabájtos frissítésnek.

Ugyan a legtöbben már a Jelly Bean frissítésre várnak, de a hátralévő 1-2 hónapra még biztosan jól fog jönni, hogy a HTC is átugrott csúcstelefonján az ICS legutolsó verziójára, a 4.0.4-re. A Samsung Galaxy S III már elve ezzel érkezett meg, épp annyival később jelent meg, hogy ez megoldható volt. A Sense 4.1 viszont már a Jelly Bean előszele, a felület és a HTC saját megoldásai már nem változnak, a Sense 4.1 valójában az Android 4.1-hez készült.

Általában egy szoftverfrissítés, főleg főverzión belüli, nem szokott érdekes lenni, de az elsőségért viaskodó One X és a Samsung Galaxy S III esetében mégis érdemes szót ejteni róla, főleg úgy, hogy jelentős újítások és fejlesztések jelentek meg.

Az új benchmark király

Mindjárt az egyik legfontosabb tétel, hogy a GPU kezelésen finomítottak a mérnökök, aminek az eredménye a játékokban és a menükben is tetten érhető. Ha valaki számszerűsíteni szeretné, akkor érdemes a komplex Quadrant tesztet lefuttatnia. A korábbi 4600 körüli eredményt produkáló Tegra 3-as verzió a frissítés után 5600 pontot csinál, amivel bőven megelőzi az eddig benchmark királynak tartott Galaxy S III-at. Úgy tűnik a régi 3DMark viaskodás új platformokon éled újjá. A Quadrant eredményeken belül egyébként az input/output részértékek ugrottak meg.

Egy másik fontos javítás az üzemidőt érinti, amit majd a következő hetekben visszaigazolhatnak a felhasználók. Egy kiszivárgott verzió alapján az XDA fórumában azt írják, hogy a bekapcsolt kijelző mellett merítéssel 3-ról 5 órára nőtt az eredmény. Ez elsőre kicsit hihetetlennek tűnik, de ha a javulás csak a töredéke ennek az ígéretnek, akkor is nyugodtabban indulhatnak útnak reggel a One X használók, mint eddig. A standby üzemidő eddig is világbajnok volt, elvileg most a videózás, játék és egyéb tevékenység közbeni hatékonyság javul.

Apró örömök

Fejlődött továbbá a kameraszoftver is, ami szintén egy nehezen mérhető dolog, illetve eddig sem volt rá panasz. Csakúgy, mint a Beats Audio szoftverére, amit szintén tovább csiszolt a HTC. Javítottak a mérnökök a memóriakezelésen, illetve a beépített böngésző is fejlődött, ha valaki nem a Chrome-ot használná. A HTC Sense 4.1 csomagon belül sok egyéb apróság mellett a felület teljesítménye javult látványosan. Az eddig néha töredező és kevés frame-ből álló animációk most úgy siklanak, hogy már az is örömet okoz, ha a főmenüt pörgetjük.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hétköznapokat pedig az teszi majd boldogabbá, hogy a Sense 4.1-be bekerült egy olyan beállítás, amivel a feladatváltó gombot átállíthatjuk menügombbá. Így a nem ICS-s alkalmazásokból eltűnik az idegesítő fekete csík, végre teljes képernyőn élvezhetőek a régi alkalmazások is. A gombot be lehet állítani úgy, hogy rövid nyomásra menü, hosszúra feladatváltóként működjön és fordítva is.

További újdonság, hogy előretelepítve kapunk egy EA Games gyűjtőappot, amin keresztül a Dead Space című játék ingyenesen letölthető, a többi EA játék pedig 60 perces játékidő erejéig kipróbálható, illetve a Play Store-t megkerülve megvehető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról