:

Szerző: Koi Tamás

2012. július 13. 13:34

Kész a Nokia tömegközlekedési navigációs alkalmazása

Mostantól minden Lumia-tulajdonos számára elérhető a Nokia egyik saját fejlesztésű navigációs, útvonaltervező alkalmazása, a Nokia Transport.

A Nokia ma a Windows Phone Marketplace-en keresztül is elérhetővé tette egyik saját fejlesztésű, kizárólag Lumia okostelefonokkal kompatiblis navigációs és útvonaltervező alkalmazását, a Nokia Transportot. A program lényegében egy tömegközlekedési útvonalakra fókuszáló gyalogos navigációs megoldás, mely a Lumia készülékeken gyárilag megtalálható Nokia Drive és Nokia Maps szolgáltatásokat egészíti ki.

A Nokia Transport bétaváltozata egy szűkebb felhasználói kör számára már hónapokkal ezelőtt elérhetővé vált, a 2.1.0.0-s verzió a korábbi bétákhoz képest is kínál néhány újdonságot. A navigációs alkalmazás jelenleg nagyjából 100 világvárosra (köztük Budapestre) kínál teljes tömegközlekedési navigációt, az adatbázisok tartalmazzák a járatok indulási és érkezési idejét, emellett több mint 450 városban korlátozott funkciókkal (jellemzően menetrendek nélkül) használható az app.

Eheti szezonzáró meetupjaink: modern webfejlesztés és Web3

November 29-30-án két népszerű témával köszön el 2022-től a HWSW free! meetup-sorozat.

Eheti szezonzáró meetupjaink: modern webfejlesztés és Web3 November 29-30-án két népszerű témával köszön el 2022-től a HWSW free! meetup-sorozat.

Az alkalmazás az egyszerűbb navigáció érdekében lehetőséget biztosít arra is, hogy a felhasználó a gyakorta látogatott célpontokat a kezdőképernyőn rögzítse, így a navigáció egyetlen mozdulattal elindítható. Az alkalmazás végleges változata új keresőmotort is kapott, mely a pontosabb találatok mellett áttekinthetőbb kezelőfelületet is eredményez.

A Nokia Transport kizárólag a Lumia sorozat tagjaira érhető el, így a Lumia 610, 710, 800 és 900-as modellek tulajdonosai érhetik el az ingyenes navigációs alkalmazást a Windows Phone Marketplace-ről. A Nokia ugyanakkor figyelmeztet, hogy egyes régiókban csak a megjelenést követő napokban válik elérhetővé az app.

a címlapról