Szerző: Gálffy Csaba

2012. július 13. 11:54

Túlteljesítette a várakozásokat az SAP

Kiváló negyedévet zárt az SAP, a német szoftvercég termékei iránt töretlen kereslet mutatkozott világszerte. A növekedési kilátások továbbra is biztatóak, a papírok emelkednek. Újabb rekord-negyedév.

Nyilvánosságra hozta előzetes második negyedéves pénzügyi eredményeit az SAP. Az adatok szerint a bevétel és a nyereség is nőtt, az üzemi eredményhányad azonban némi csökkenést mutatott. Az eredmények szerint a legoptimistább várakozásokat sikerült teljesíteni a negyedév során.

Az előzetes adatok szerint (az árfolyamhatás kiszűrésével) az SAP szoftverlicencekből származó bevétele 19 százalékkal nőtt és 1 milliárd euró fölé került. A szoftvertámogatási bevétel szintén egészséges mértékben, 15 százalékkal nőtt és elérte a 3,14 milliárd eurót. A cég üzemi eredménye 8 százalékkal nőtt, 920 millió euróra, az üzemi eredményhányad azonban számottevően, 26 százalékról 23,8 százalékra olvadt.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az SAP érthető módon roppant büszke arra, hogy minden földrajzi régió megközelítőleg egységesen jól szerepelt, sem az európai hitelválság, sem a más régiókban mutatkozó gyengeségek nem éreztették hatásukat az SAP piacán. Az európai régió hagyományosan az SAP legfontosabb piacának számít, a félelmek szerint a nehéz gazdasági körülmények visszafogják az európai cégek növekedési potenciálját. Az SAP azonban mind a pénzügyi szolgáltatók, mind a kiskereskedelem oldaláról egészséges keresletet érzékel. A szoftvercég egyébként kivételes keresletről számol be az új termékkategóriák piacán, mind a felhős rendszerek, mind az in-memory, mind a vállalati mobilitás üzletrészek látványos bővülést mutattak.

A bejelentés hatására az SAP papírjainak értéke azonnal 6 százalékkal megugrott, ezzel visszanyerte az elmúlt hónapokban fokozatosan elvesztett értékét. A befektetők egybehangzó véleménye szerint az eredmények sokkal jobbak, mint amire a piac számított, különösen a bizonytalan makrogazdasági mutatókat is figyelembe véve. A szoftvercég kedden részletesebb pénzügyi adatokat is közöl, illetve konferenciahíváson válaszol a befektetők és újságírók kérdéseire is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról