Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Belenézhetnek az email-logokba az Apps-adminok

Bodnár Ádám, 2012. július 04. 10:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A helyben telepített levelezőszervereken elvégezhető adminisztrációs feladatokhoz hasonlóak mostantól a Google Appsben is elérhetők - hozzáférést enged az email logokhoz a Google.

Új szolgáltatást tett elérhetővé a Google Apps adminok számára a keresőcég. A Gmail log search, ahogy azt a neve is mutatja, betekintést enged az email logokba, így az adminok több információt kaphatnak a szervezetbe beérkező és az onnan küldött emailekről.

A kereső segítségével meg lehet találni leveleket küldő, címzett, tárgy, dátum és azonosító alapján, lehet szűrni a csatolt állomány méretére, a tranzit időre és a kézbesítés állapotára. A Google blogbejegyzése szerint az Apps adminoktól számos kérés érkezett egy olyan önkiszolgáló eszközre, amellyel megválaszolhatók a levelezéssel kapcsolatos gyakori kérdések, például hogy mi történt egy bejövő vagy kimenő levéllel, a levélszemét között landolt-e egy emailt, vagy hogy egy meghatározott levelet ki küldött vagy kapott meg.

A szolgáltatás az adminok számára az adminisztrációs felület Reports füléről érhető el. Lekérdezések legfeljebb egy hétnapos időszakra indíthatók, ennek az időszaknak a kezdete nem lehet 30 napnál régebbi, vagyis az utolsó 30 napban küldött és fogadott levelek között enged kutakodni a Gmail log search. A szolgáltatás alapja a Google BigQuery, amely hatalmas méretű adatok tárolására és feldolgozására szolgál, akár terabájtos méretű adattömegben lehet vele néhány másodperc alatt komplex kereséseket futtatni. Minél több keresőfeltételt ad meg a felhasználó, annál gyorsabban kerülnek elő a találatok.

A Gmail log search mától elérhető a Google Apps for Business felhasználói számára, az oktatási és kormányzati szervezeteknek kínált csomagokban pedig néhány héten belül élesedik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.