Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 1. 21:08

A Novell tömeges elbocsátásokat tervez?

Szakértők szerint a cég 5.500 alkalmazottjának akár 30%-át érinthetik a tervezett elbocsátások, amelyekre egyes források szerint már jövő héten sor kerülhet. A lépés mögött álló legfontosabb indok a költségek csökkentése. Szinte minden területet érinteni fognak az elbocsátások, bár valószínűleg a legtöbben a cég Provo, Utah-beli központjából fognak távozni.

Az elbocsátásokról szóló híresztelésekről azóta lehet hallani, hogy a cég augusztus közepén bejelentette gyengére sikerült negyedéves eredményeit és azt, hogy a következő negyedéves elfogadhatóbb eredmények érdekében vissza fogja a kiadásait: a negyedéves forgalom ti. 17%-kal 270 millió $-ra csökkent, míg a nyereség több, mint 80%-kal lett alacsonyabb, mint 1999. azonos időszakában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról