Szerző: Koi Tamás

2012. június 5. 10:20

Szorosabb mobil-konzol integrációt hoz a Microsoft

Az idei E3 játékexpó legfontosabb bemutatói tegnap este, illetve magyar idő szerint ma hajnalban zajlottak, megannyi játékszoftver mellett bemutatkozott néhány új kiegészítő szolgáltatás is, például a SmartGlass.

A Microsoft a tegnapi E3 sajtókonferencián egy olyan szoftveres kiegészítőről rántotta le a leplet, melynek segítségével a legnépszerűbb mobil eszközök - okostelefonok és tabletek - tulajdonosai számára még könnyebbé, még egyszerűbbé válhat az Xbox 360 játékkonzol különböző szolgáltatásainak használata. A SmartGlass a vállalat elképzelései szerint a többképernyős tartalomfogyasztást emelné új dimenziókba, a játékkonzollal, illetve a televízióval a központi szerepben.

Az új szoftver így többek közt lehetővé teszi, hogy az okostelefonokon vagy a tableteken tárolt médiatartalmakat a felhasználó az Xbox 360 konzolra továbbítsa, emellett egyes játékoknál és bizonyos eszközökön alkalmas lesz arra is, hogy a játékmenettel kapcsolatos kiegészítő információkat a konzol a mobil készüléken jelenítsen meg. Bár a konkrét részletek egyelőre nem ismertek, egyes készülékekkel minden bizonnyal a tegnap bemutatott Internet Explorer for Xbox is vezérelhető lesz.

02:43
 

SmartGlass Demo - E3 2012

Még több videó

A SmartGlass egyik legfőbb érdekessége éppen a többplatformos pozicionálásból ered: az alkalmazás windowsos tabletek és okostelefonok mellett iOS-en és androidos eszközökön is elérhető lesz, várhatóan azonban csak limitált funkciókkal. A Microsoft az E3-on elhangzottak szerint több mint egy éve fejleszti a SmartGlasst, mely valamikor az év második felében jelenhet meg a különböző alkalmazás-piactereken (a működéséhez alighanem szükség lesz az Xbox rendszerszoftverének a frissítésére is).

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár a SmartGlasst a Microsoft igyekszik korszakalkotó technológiaként beállítani, valójában inkább egy már meglévő termék újrapozicionálásáról van szó. A cég tavaly decemberben tette elérhetővé Windows Phone platformra az Xbox Live Companion alkalmazást, mellyel lényegében szabadon lehetett vezérelni a játékkonzolt. A cégnek iOS platformra is van alkalmazása, ez a My Xbox Live, ami egyelőre csak arra képes, hogy a felhasználók az Xbox Live-on felvett barátaikkal chatelhessenek.

A médiatartalmak tévékészülékre továbbítása és a többképernyős játék ötlete sem teljesen új koncepció, az Apple AirPlay technológiája például részben ezt a célt szolgálja, a konzolt ez esetben az Apple TV egység helyettesíti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról