Szerző: Koi Tamás

2012. június 01. 16:35:00

Élő tévéműsort nézhetnek a Lufthansa utasai

Kísérleti jelleggel élő televíziós szolgáltatást indított egyes járatain a Lufthansa. A német nemzeti légitársaság Európában elsők közt vezetett be fedélzeti internetelérést, a tévés rendszer ugyanazt az adatcsatornát használja, ami a fedélzeti internetes forgalmat kezeli.

Élőben nézhetik a labdarúgó EB és az olimpia közvetítéseit a Lufthansa egyes járatain az utasok a nyár során, a német nemzeti légitársaság ugyanis kísérleti jelleggel élő tévéadással egészítette ki a fedélzeti szórakoztatórendszer repertoárját. A repülőgépek utasai a Sports 24 tévécsatorna adásába kapcsolódhatnak be a repülés ideje alatt, az ülések háttámlájába épített képernyőkön keresztül.

A vételi jelet műholdon keresztül közvetlenül a fedélzetre sugározzák a Lufthansa FlyNet szélessávú internetszolgáltatásán keresztül, és onnan továbbítják a fentebb említett szórakoztató rendszerre. A szolgáltatás jelenleg három Airbus A330 típusú gépen elérhető és a fedélzeti internettel szemben ingyenes minden utas számára, függetlenül attól, hogy melyik osztályon utazik.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A Sports 24 televíziónak a repülőgépek fedélzetén (melyek egyébként nemzetközi jogi értelemben a német állam területének számítanak) speciális sugárzási jogai vannak az olyan sporteseményekre, mint az UEFA labdarúgó-Európa-bajnokság (a nyitómeccsre, a német csapat minden meccsére és a döntőkre) vagy a londoni olimpiára. Az angol nyelvű csatorna a Bundesliga teljes idei szezonját is sugározza majd, akárcsak a Premier League meccseit, a Formula 1-es futamokat, az NFL Supebowlt, a wimbledoni és a párizsi Grand Slam teniszversenyeket, illetve a Ryder Kupát és az US Opent a golf szerelmeseinek.

A Lufthansa gépeken a kaliforniai The IMS Company által fejlesztett szórakoztatóelektronikai rendszerek jövő tavaszig fokozatosan megújulnak a repülőgép-flotta főként tengerentúli repülésre rendszeresített tagjain. A turistaosztályon a régi egységeket érintőkijelzős megoldásokra cserélik, míg az első osztályon utazók egyujjas navigációs rendszereket használhatnak az utasok. Az új egységek kijelzője nagyobb felbontású lesz, illetve a menürendszer is gyorsabban reagál majd, mint korábban.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 16:25

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.