Szerző: mz

2000. szeptember 1. 20:26

Az első 1800 MHz-es GSM hívás Brazíliában

A világ GSM közösségének fejlődésében fontos lépésnek tekinthető az első 1800 MHz-en folytatott GSM telefonhívás Brazíliában. A híváshoz - Sao Pauloban - az Ericsson GSM/GPRS berendezéseit használták. A brazil 1800-as engedélyeket nemrég osztották ki.
Jelenleg a GSM a világ leginkább elterjedt mobiltelefon-szabványa. Az Ericsson vezető szereppel dicsekedhet ezen a piacon, a 332 millió GSM előfizető 40 százalékát szolgálja ki Ericsson rendszer, összesen 65 ország 125 szolgáltatóján keresztül. Ugyancsak az Ericsson a világ vezető GPRS szállítója, mind a szerződések, mind az előfizetők számát nézve. Rendszerei felkészültek a harmadik generációs mobiltelefon-szolgáltatások támogatására.
A cég egyébként nemrég mutatta be a világ első Bluetooth GPRS telefonját, a három sávos R520-ast. Használói öt kontinens 120 országában tudnak kapcsolódni a 900, 1800 és 1900 MHz-es hálózatokra.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról