Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nagyobb sebességfokozatba kapcsol az Invitel

Koi Tamás, 2012. május 18. 11:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az elmúlt időszak fejlesztéseinek és akvizíciós lépéseinek köszönhetően egyes szolgáltatási területein jelentősen megnöveli az optikai vagy kábeles végpontokon elérhető letöltési sávszélességet az Invitel. A cég ezzel párhuzamosan díjcsomag-struktúráját is átalakítja.

Az optikai hálózat bővítésének, a fejlesztéseknek, valamint a cég akvizíciós politikájának köszönhetően jelentős mértékű sebességnövelést hajtott végre bizonyos körzeteiben az Invitel. A cég ügyfelei ettől a héttől kezdődően akár 150 Mbps letöltési sebességet elérő (ebből 60 Mbps garantált) internetkapcsolatra is előfizethetnek, feltéve, hogy olyan területen élnek, ahová elér az Invitel újonnan kiépített optikai hálózata.

A sebesség növelése az Invitel tavaly elindított optikai hálózatfejlesztésének eredménye. A cég 2010 októberében vezette be portfóliójába a lakossági és kisüzleti ügyfelek számára elérhető FTTH-szolgáltatást, akkor azonban még meglehetősen kis lefedettségi területre fókuszálva, Szeged egyes lakóparkjaiban. A cég által kiadott sajtóközlemény szerint az ügyfelek ma Szeged mellett Gödöllő, Vác, Szigetszentmiklós, Pápa és Veszprém egyes területein férhető hozzá a gyors optikai hálózat. A szolgáltató weboldalán található információk szerint ezen felül tucatnyi településen zajlanak fejlesztések, melyek révén későbbi időpontban nő az elérhető maximális sávszélesség.

Az Invitel a gyorsabb szolgáltatás bevezetésével egy időben átalakította lakossági tarifáinak kínálatát is. Az új, S, M, L és XL jellel ellátott díjcsomagok mellett egyedileg összeállított, MIX csomagok is választhatók, ahol több szolgáltatás esetén kedvezményt kap a vásárló, hasonlóan a versenytárs szolgáltatók csomagolt ajánlataihoz. Az optikai internetelérés havi díja egyébként 5690-17190 forintig terjed, kétéves hűségvállalás mellett.

A szolgáltató az optikai interneteléréssel lefedett területek mellett az egykori FiberNet-területen is végrehajtott, illetve végrehajt fejlesztéseket, bár itt elsősorban a digitális tévészolgáltatásokat érinti a beruházás (HD-adások, catch-up tv megjelenése, stb). A cég tavaly októberben vásárolta fel a FiberNetet, az összes ügyfél azonban versenyjogi okokból nem kerülhetett az Invitelhez, így azok egy részét a UPC vette át, mely ezt követően szinte azonnal kiterjesztette 120 Mbps sávszélességű Fiber Power kábelinternetes rendszerét az érintett településekre.

A jelenleg is zajló optikai fejlesztések elindítása előtt a primer körzettel is rendelkező szolgáltatók közül Invitelnek volt a legelavultabb hálózata, ráadásul a versenytársakkal összehasonlítva a cég jóval drágábban is kínálta (illetve kínálja ma is) azonos, vagy közel azonos tartalmú szolgáltatásait.

Az Invitel lapunk megkeresésére közölte, jelenleg nagyjából 40 ezer háztartást fed le optikai technológiával, a lefedettség pedig júliusra a duplájára nőhet.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.